• 29. september 2023 19:41

Nyheder fra hele verdenen

Sinéad O’Connor er død i en alder af 56

Hancock

Af Hancock

jul 27, 2023

Den ikoniske irske sanger, Sinéad O’Connor, er gået bort i en alder af 56 år, bekræfter avisen Irish Times og den irske tv-station RTE.

Nyheden om hendes død har spredt sorg blandt fans verden over, og familien har udsendt en hjerteknusende meddelelse, hvor de beder om ro og fred i den svære tid.

Årsagen til hendes død er endnu ukendt og vil blive afklaret senere. Sinéad O’Connor vil altid huskes for sine musikalske bidrag, især hittet “Nothing Compares 2 U” fra 1990, skrevet af den afdøde musiker Prince. Sangen blev hyldet som årets største hit ved Billboard Music Awards samme år.

Karrieren spændte over flere årtier og inkluderede i alt ti albumudgivelser. Hendes debutalbum “The Lion and the Cobra” fra 1987 blev endda nomineret til en Grammy-pris. Sinéad O’Connor efterlader sig tre børn, men også den smertefulde erindring om at have mistet sin søn Shane sidste år i en alder af blot 17 år.

I 2018 valgte O’Connor at konvertere til islam og ændrede sit navn til Shuhada Sadaqat, men hun forblev kendt og optrådte fortsat under det navn, som hun havde opnået berømmelse med, Sinéad O’Connor. Hendes seneste album blev udgivet i 2014, og hun fortsatte med at være en engageret og kontroversiel kunstner.

Sinéad O’Connor var ikke kun kendt for sin musik, men også for sine kontroversielle udtalelser og optrædener. Hun skabte overskrifter i 1992, da hun på direkte tv under programmet “Saturday Night Live” i USA, rev et billede af pave Johannes Paul II i stykker som en protest mod den katolske kirke. Hendes holdninger og stærke meninger om religion, kvinders rettigheder og misbrug af børn gjorde hende til en polariserende figur.

I et tidligere interview med BBC forklarede hun, at hun aldrig følte sig som den typiske popstjerne, som hun blev kendt som efter udgivelsen af “Nothing Compares 2 U”. Hun betragtede sig selv som en protestsanger med et budskab at dele med verden.

Sinéad O’Connor optrådte også på forskellige festivaler, herunder Smukfest og Tønder Festival i henholdsvis 2007 og 2013, hvor hun fortsatte med at imponere publikum med sin intense tilstedeværelse på scenen.

De senere år af hendes liv var præget af åbenhed omkring hendes kamp med sindslidelser, hvilket yderligere udvidede hendes rolle som en vigtig stemme for mental sundhed.

Hele verden sørger over tabet af Sinéad O’Connor, en musikalsk pioner og en modig kunstner, hvis bidrag til musikverdenen og samfundet vil blive husket og fejret for altid.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds