• 11. december 2023 14:16

Nyheder fra hele verdenen

Fotograf nægter at modtage topfotografiprisen efter at have afsløret, at vinderbilledet var lavet af AI

Hancock

Af Hancock

apr 23, 2023

En tysk fotograf har afvist en prestigefyldt pris, efter at han afslørede, at hans vindende fotografi var skabt ved hjælp af kunstig intelligens.

Boris Eldagsen blev navngivet som vinderen i kategorien “kreativ åben” ved Sony World Photography Awards, med hans sort-hvide fotografi Pseudomnesia / The Electrician. Billedet viser en ung kvinde, der står foran kameraet, mens en ældre kvinde står bag hende.

En uge efter, at han vandt prisen, delte Eldagsen en erklæring på sin hjemmeside, hvor han meddelte, at han “ikke ville acceptere prisen”.

“Jeg ansøgte som en fræk abe for at finde ud af, om konkurrencerne er forberedt på, at AI-billeder kan deltage. Det er de ikke”, skrev han.

“Vi, fotoverdenen, har brug for en åben diskussion. En diskussion om, hvad vi vil betragte som fotografi og hvad ikke. Er paraplyen for fotografi stor nok til at invitere AI-billeder til at deltage – eller ville det være en fejltagelse?”

 

Eldagsen, der specialiserer sig i foto og visuel kunst, sagde, at han “håbede at fremskynde denne debat” ved at afvise prisen.

Han foreslog, at “hvis du ikke ved, hvad du skal gøre med prisen, så donér den venligst til fotofestivalen i Odesa, Ukraine”.

En talsperson for World Photography Organisation sagde, at Eldagsen fortalte dem, at han havde “medskabt” billedet ved hjælp af AI, inden han blev annonceret som vinder.

“Kategorien for kreativ åben konkurrence byder på forskellige eksperimenterende tilgange til billedskabelse lige fra cyanotyper og rayographs til topmoderne digitale praksisser. Derfor, efter vores korrespondance med Boris og de garantier, han gav, følte vi, at hans bidrag opfyldte kriterierne for denne kategori, og vi var støttende over for hans deltagelse.”

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds