• 2. juni 2023 16:37

Nyheder fra hele verdenen

Nedtur for dansk film

Helge Christensen

Af Helge Christensen

mar 13, 2023

Nedtur for dansk film

Dansk film fik ingen Oscars med hjem fra verdens største Oscar fest i nat dansk tid. Oscaruddelingen blev domineret af en amerikansk film, der vandt hele syv statuetter.

Hele tre kategorier havde dansk tilknytning, da verdens største filmfest, Oscarfesten, i nat dansk tid  blev skudt i gang i Hollywood. Der var nomineringer til de danske Anders Walter og Kim Magnussons med “Ivalu” for den bedste kortfilm og “A House Made of Splinters” for den bedste dokumentar, mens den danske Oscarvinder Mikkel E.G. Nielsen deltog med sin anden Oscar nominering i kategorien bedste klipning for The Banshees og Inishering.

Festen, hvorfra de fleste filmmagere vil give en halv arm for at få en Oscar med hjem og den anden halve for efterfølgende at mengle rundt blandt verdens største filmnavne, blev dog ikke den succes for dansk film, som mange havde håbet på. Der blev ingen Oscars i år.

Der lægges meget arbejde og ære i, at producere kvalitetsfilm

Det blev den lidt mystiske  film “Everything Everywhere All at Once” som  fuldstændig dominerede Oscar-uddelingen. Filmen, der er lavet af instruktørparret Dan Kwan og Daniel Scheiner, vandt hele syv af de store priser blandt andet for foto og instruktion. Michele Yeoh vandt bedste skuespillerinde i en hovedrolle, mens Ke Huy Quan og Jamie Lee Curtis vandt bedste skuespillerinde og bedste skuespillerinde i biroller.

All Quiet on the Western Front”  havde også en god aften, hædret som den bedste internationale spillefilm, samt for bedste originale partitur, kinematografi og produktionsdesign.
Andre bemærkelsesværdige sejre omfattede Brendan Fraser som bedste skuespiller for “The Whale” og CNN’s “Navalny” som bedste dokumentarfilm.

Men mon ikke – når tømmermændende først har lagt sig hos de danske deltagere – at de alligevel rejser hjem med glæde og stolthed over at være blevet nomineret.

 

 

 

 

Helge Christensen

Helge Christensen

Undersøgende journalist, og klummeskribent hos DK-Nyheder

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds