• 11. december 2023 8:29

Nyheder fra hele verdenen

Ny menneskeofring i Indien

Hancock

Af Hancock

apr 5, 2023 #Krimi, #Kultur, #Udland

En tragisk sag om en menneskeofring har fundet sted i Indien, hvor fem mænd er blevet anholdt og sigtet for drabet på en 64-årig kvinde i 2019.

Kvinden blev fundet halshugget ved et hinduistisk tempel i byen Guwahati. Ifølge The Guardian planlagde de fem mistænkte drabet, og politiet mistænker, at hele 12 personer deltog i menneskeofringen.

Kommissær Diganta Barah udtalte tirsdag, at drabet var en del af et religiøst ritual, og den 52-årige mand, der mistænkes for at være hovedbagmanden bag forbrydelsen, gjorde det angiveligt for at markere årsdagen for sin brors død. Han troede åbenbart, at ofringen ville falde i god jord hos hans afdøde brors sjæl.

Det er uvist, om offeret og de anholdte kendte hinanden inden drabet. Det var først, da kvindens lig endelig blev identificeret i januar i år, at politiet begyndte at gøre fremskridt i sagen. De fem mistænkte i denne sag er alle blevet pågrebet i perioden mellem 25. marts og 1. april. Politiet arbejder stadig på at finde de resterende syv gerningspersoner.

Desværre er dette ikke den første gang, at Indien har oplevet religiøse drab. Mellem 2014 og 2021 er der blevet registreret 103 menneskeofringer i landet. Det er en trist påmindelse om, hvordan ekstreme religiøse overbevisninger kan føre til vold og tragedie. Det er vigtigt, at myndighederne arbejder på at forhindre disse former for forbrydelser og straffe de skyldige, sådan at sådanne tragedier kan undgås i fremtiden.

I Indien har religiøse ritualer og overtro desværre ført til flere tilfælde af menneskeofringer gennem tiden. (Billedet her er IKKE fra en sådan ofring – her er det en ged det går udover)

I Indien har religiøse ritualer og overtro desværre ført til flere tilfælde af menneskeofringer gennem tiden. Det mest kendte eksempel på dette er muligvis Thuggee-sekten, som i perioden fra det 17. til midten af det 19. århundrede menes at have myrdet op til 2 millioner mennesker i Indien som en del af deres religiøse praksis.

I nyere tid har der også været flere tilfælde af menneskeofringer i forbindelse med religiøse ceremonier. I 2015 blev to børn på henholdsvis 5 og 12 år ofret på en af de helligste dage i hinduismen, Ganesh Chaturthi, af en gruppe mænd i delstaten Uttar Pradesh.

I 2018 blev en mand dræbt i delstaten Gujarat som offer for et tantrisk ritual, hvor gerningsmanden ville opnå overnaturlige kræfter. Og i 2020 blev en 70-årig kvinde offer for en menneskeofring i delstaten Telangana, hvor gerningsmændene mente, at det ville bringe dem rigdom og lykke.

Selvom Indien er en sekulær stat, er religion stadig en vigtig del af landets kultur og identitet. Desværre fører religiøs ekstremisme og overtro nogle gange til vold og menneskeofringer, som denne sag med kvinden, der blev halshugget ved et hinduistisk tempel, viser.

Det er vigtigt at bekæmpe denne form for vold og overtro gennem oplysning og håndhævelse af loven, sådan at flere tragiske og unødvendige dødsfald kan undgås.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds