• 14. juli 2024 16:11

Nyheder fra hele verdenen

Nu skal de skydes…

Hancock

ByHancock

mar 22, 2023 #Politik, #Udland, #USA

Idahos lovgivere godkendte mandag et lovforslag, der ifølge lovgivernes hjemmeside vil tillade henrettelse ved hjælp af henrettelsespelotoner.

Repræsentant for delstaten Bruce D. Skaug har bekræftet forslaget i en udtalelse til CNN.

H186 er nu vedtaget i Idahos senat og hus med et vetosikret flertal,” skrev Skaug i en e-mail til CNN. “Ved guvernørens underskrift kan staten nu med større sandsynlighed udøve retfærdighed, som fastlagt af vores retssystem, mod dem, der har begået overlagt mord af første grad.

I alt 24 embedsmænd stemte for lovforslaget, mens 11 stemte imod det.

House Bill 186 vil nu blive sendt til den republikanske guvernør Brad Little’s skrivebord. Mediet CNN har endnu ikke modtaget en kommentar til lovforslaget fra Little.

Lovforslaget fastsætter, at henrettelsespatruljer kun vil blive anvendt, hvis staten ikke kan skaffe de stoffer, der er nødvendige for dødelige indsprøjtninger. Flere stater har haft problemer med at skaffe de nødvendige medikamenter til dødelig indsprøjtning, hvilket har fået dem til at sætte henrettelser på pause og udløst retssager fra indsatte, der hævder, at indsprøjtningerne er umenneskelige.

Desuden giver lovforslaget Idaho mulighed for at anvende henrettelsespatruljer, hvis en domstol anser dødelige indsprøjtninger for at være forfatningsstridige.

I et finanspolitisk notat i forbindelse med lovforslaget forklares det, at det vil koste omkring 750.000 dollars at renovere fængselsafdelingen for at opfylde “sikkerheds- og henrettelseskravene for henrettelsespelotoner”.

Hvis lovforslaget bliver underskrevet, vil Idaho følge South Carolina, som godkendte brugen af henrettelsespelotoner i marts 2022. Tre andre stater tillader henrettelsespatruljer, ifølge Death Penalty Information Center: Mississippi, Utah og Oklahoma.

En henrettelsespatrulje blev sidst anvendt i USA i 2010 til henrettelse af den dømte morder Ronnie Lee Gardner i Utah.

Ronnie Lee Gardner var en amerikansk morder, som der blev henrettet ved skydning i den amerikanske delstat Utah, klokken 7:00 dansk tid, den 18. juni 2010. Gardner blev idømt dødsstraf for drabet på advokaten Michael Burdell, som han skød da han forsøgte at stikke af i forbindelse med et retsmøde i 1985.

 

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK