• 29. september 2023 17:54

Nyheder fra hele verdenen

Tragisk togulykke i Pakistan – Mindst 30 døde og 100 kvæstet

Hancock

Af Hancock

aug 6, 2023

Mindst 30 personer har mistet livet, og omkring 100 er blevet kvæstet i en forfærdelig togulykke, der fandt sted nær Nawabshah i Sindhprovinsen, Pakistan, søndag.

Ulykken skete, da et tog blev afsporet omkring 275 kilometer nordøst for storbyen Karachi. Ifølge jernbaneminister Khawaja Saad Rafique var der mindst 1000 passagerer om bord på toget, som var på vej fra Karachi til Abbottabad.

Voldsomme billeder viser, at mindst otte togvogne blev slynget af sporet, hvilket resulterede i mange passagerer, der blev fanget inde i de ødelagte vogne. DK Nyheder vælger IKKE at vise disse billeder da de er meget forstyrrende at se.

“Det er en stor ulykke,” udtaler jernbaneminister Rafique.

På nuværende tidspunkt er årsagen til afsporingen uklar, og ministeren nævner to mulige scenarier.

Ulykken kan være forårsaget af en mekanisk fejl, eller der kan være tale om sabotage, hvilket vil blive undersøgt nærmere.

Desværre er togulykker ikke usædvanlige i Pakistan, der har næsten 7500 kilometer jernbanelinjer og omkring 80 millioner passagerer om året.

Tilbage i juni 2021 ramte en anden tragisk togulykke Sindhprovinsen, hvor mindst 65 personer blev dræbt, og 150 blev kvæstet, da to tog stødte sammen.

Togulykker har også været et globalt problem i 2023. Senere på året, den 28. februar, kolliderede et højhastighedstog med 350 passagerer om bord med et godstog i Grækenland, hvilket kostede 57 mennesker livet.

I juni samme år kolliderede to tog i en voldsom ulykke i Indien, hvor 288 personer mistede livet.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds