• 29. september 2023 18:31

Nyheder fra hele verdenen

Lederen af Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin er død i en “ulykke”

Hancock

Af Hancock

aug 23, 2023

Russiske myndigheder melder onsdag, at lederen af Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, muligvis befandt sig om bord på et fly, der er styrtet ned. Dette oplyser det russiske statsmedie Tass.

Ifølge rapporter fra russiske nyhedsbureauer, som inkluderer AFP, er det blevet sagt, at Prigozjin er blandt de omkomne i flyulykken. Flyet styrtede ned nord for Moskva.

Jevgenij Prigozjin, der var kendt som leder af Wagner-gruppen, var i mange år tæt forbundet med Ruslands præsident, Vladimir Putin. Imidlertid ledte Prigozjin i juni en kontroversiel hændelse, der lignende et kupforsøg og en militær march imod Moskva. Dette kom som følge af utilfredshed med den russiske militære ledelse. Konflikten førte til, at Prigozjin forlod Rusland via præsident Alensandr Lukasjenko i Belarus. Han blev senere set flere steder rundt om i verden, senest i Afrika.

Det er stadig uklart, om flystyrtet var en ulykke eller en bevidst handling. Telegram-kanalen Grey Zone, der ofte har delt videoer og budskaber fra Prigozjin, hævder, at hans fly blev skudt ned af det russiske forsvar i Bologovsky-distriktet nordvest for Moskva. Der cirkulerer også videoer på sociale medier, der angiveligt viser det brændende fly på jorden. Disse videoer er dog endnu ikke blevet bekræftet af officielle kilder.

Rygter har også spredt sig på sociale medier, især på det uafhængige efterforskningsmedie X, om at Wagner-gruppens stifter, Dmitri Utkin, også kunne have været om bord på flyet. Disse rygter er dog endnu ikke blevet bekræftet af officielle kilder.

Wagner-gruppen bekræftede dog onsdag aften på deres Telegram-kanal, at både Prigozjin og Utkin er blevet dræbt i flystyrtet. Den nøjagtige årsag til ulykken og de detaljerede omstændigheder omkring den er stadig under undersøgelse.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds