• 11. december 2023 12:42

Nyheder fra hele verdenen

Har Rasmus ødelagt det for Sverige?

Hancock

Af Hancock

jan 28, 2023

Har Rasmus Paludan ødelagt Sveriges chance for optagelse i NATO?

Rasmus Paludan har afholdt én af sine famøse demonstrationer foran den tyrkiske ambasade i Stockholm, og det har resulteret i massedemonstrationer rundt omkring i den muslimske verden.

Det har skabt en lidt prekær situation for Sverige, da landet i disse dage afventer godkendelse til optagelse i NATO. For at blive godkendt til NATO skal alle 30 Nato-medlemmer sige “ja” til Sverige. Og på nuværende tidspunkt mangler kun 2 lande at afgive deres godkendelse – ét af disse lande er netop Tyrkiet.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan fordømmer de myndigheder som i Sverige har “tilladt den slags modbydeligheder“. Det udtaler præsidenten d.23 januar fra Ankara i Tyrkiet. Han fortsætter med, “et land som tillader den slags modbydeligheder foran vores ambassade, kan ikke forvente velgørenhed vedrørende et NATO-medlemskab.”

Der er meldinger om demonstrationer i Pakistan, Afghanistan og Irak efter fredagsbønnen mod Paludans´ afbrændinger af koraner.

Det er selvklart en blasfemisk handling at afbrænde religiøse skrifter og bøger, og det har gjort mange tusinde mennesker vrede i mange lande. I flere byer bliver det svenske flag brændt. Blandt andet i Tehran i Iran, hvor flere tusinde mennesker var samlet for at demonstrere mod den dansk-svenske Rasmus Paludan.

I indonesien, som huser den største andel af muslimer i noget land, har regeringen formelt bedt den svenske ambassadør om at møde op i udenrigsministeriet. I blandt andet Egypten, har den øverste religiøse instution, opfordret muslimer verdenen over, til et boykot af svenske varer.

Paludan var igen på spil med afbrændinger foran en moské i København, samt foran den tyrkiske ambassade fredag, og det begynder at minde lidt om Muhammed-krisen fra 2006.

Et yderligere boykot af danske varer i Mellemøsten og andre lande vil koste Danmark dyrt – Danske virksomheder spåes til at have tabt op mod 2 milliarder kroner i eksport, siden krisen i 2006.

Tilbage står så spørgsmålet: hvordan skal vi definere ytringsfrihed, ytringspligt, og hvor går grænsen?

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds