• 14. juli 2024 16:39

Nyheder fra hele verdenen

Tragedie rammer Gåserepublikken: Makaber hændelse efterlader dyreelskere i chok

Hancock

ByHancock

aug 14, 2023

Lørdag blev en idyllisk morgen i Gåserepublikken i Dragør forvandlet til en dag præget af sorg og vantro.

Et hjerteskærende syn mødte fugleejer og fugleelsker Pernille Fabricius, da hun trådte ind i fugle-mekkaet på Amager. Normalt en oase af glæde og fuglesang, men nu overskygget af grusomhed.

En massakre har fundet sted, hvoraf både høns og gæs, der plejer at vandre frit rundt til glæde for forbipasserende, er blevet ofre. Seks hønsehoveder lå makabert spredt omkring, og endnu mere chokerende var det, at i alt syv høns og tre gæs var forsvundet sporløst i løbet af natten. Blandt dem var en særlig avlsgås, som havde en særlig plads i hjertet hos ejeren, Pernille Fabricius.

Denne hændelse og brutalitet har rystet både dyreelskere og samfundet som helhed. Pernille Fabricius udtrykker sin vrede over det, hun beskriver som en frygtelig og voldsom hændelse. Hendes høns var ikke blot husdyr, men nærmest familiemedlemmer, og at se dem dø på en så frygtelig måde var en smerte, hun ikke kunne bære.

Det chokerende ved hændelsen er ikke kun antallet af dyr, der er blevet ofre, men også den nøje planlagte og brutale karakter af angrebet. Kun hønsehovederne blev tilbage efter nattens grusomheder, og det er blevet klart, at gerningsmændene er kyndige i at håndtere fuglene. Flere afhuggede fuglehoveder blev senere fundet spredt i området, og det blev klart, at de ansvarlige vidste, hvad de foretog sig. Endnu mere chokerende var det at erfare, at hønsene var blevet stjålet, hvilket indikerer en mulig bagvedliggende hensigt om økonomisk gevinst.

Gåserepublikken har aldrig tidligere oplevet en sådan grad af hærværk og brutalitet. Det er et sted, der normalt stråler af harmoni og glæde, men denne hændelse har rystet fundamentet af fællesskabet. Hønsene blev holdt sikkert inde om natten, men det blev opdaget, at hegnene omkring dem var blevet klippet op, og der var endda sket brud på en af væggene.

Politiet blev tilkaldt, og efterforskningen er i fuld gang. For at forhindre lignende hændelser i fremtiden arbejder stedet på at installere videoovervågning. Dette skridt er ikke blot for at beskytte dyrene, men også for at give tryghed til de mennesker, der elsker og værner om dette sted.

Denne hændelse i Gåserepubplikken er en påmindelse om, at selv de mest fredelige steder kan blive udsat for vold mod dyr. Sammenholdet og dyreelskernes engagement i at skabe et sikkert og kærligt miljø for deres fjerklædte venner er nu stærkere end nogensinde, og de vil kæmpe for større sikkerhed for dyrene.

 

Der er forlydender om, at en lignende hændelse er sket i Vedbæk, hvor hønen dog ikke er blevet stjålet – muligvis fordi det drejer sig om en syg høne.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK