• 29. september 2023 19:42

Nyheder fra hele verdenen

Voldsomt vejr truer Danmark – Danske Beredskaber advarer boligejere

Hancock

Af Hancock

aug 6, 2023

De kommende dage vil store dele af Danmark blive ramt af voldsomt vejr, og dette kan medføre udfordringer for boligejerne i landet.

I lyset af den forestående vejrprognose kommer Danske Beredskaber med en vigtig opfordring til danskerne om at sikre deres boliger, før de store mængder vand potentielt trænger ind og forårsager oversvømmelser i danske kældre eller før løse genstande risikerer at forårsage skade på mennesker og ejendomme.

Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber, udtaler i en pressemeddelelse: “Det er normalt ikke om sommeren, at vi oplever storme og oversvømmelser, men hvis det skulle udvikle sig til det, er der måske andre og flere løse genstande, som man skal være opmærksom på at fjerne fra haven. Det kan være havemøbler, vandkander og transportable griller, som normalt om efteråret opbevares indendørs i skuret.

Han understreger vigtigheden af at tage hånd om løse genstande, da de kan udgøre en potentiel risiko for ejendomme og mennesker i stormvejret.

Danske Beredskaber har udarbejdet gode råd til at forberede sig på storme og oversvømmelser, og disse kan findes på organisationens hjemmeside.

Derudover opfordrer beredskabet også til at forberede kældre til at modstå oversvømmelser, hvis et voldsomt skybrud skulle ramme ens lokalområde.

“Beredskabet er klar til opgaverne, fordi vi forventer, at typen af opgaver bliver nogle, vi kender fra tidligere,” oplyser Bjarne Nigaard.

Danske Beredskaber har 1800 brandfolk på vagt døgnet rundt i Danmark, og yderligere reservestyrker kan indkaldes, hvis behovet opstår.

Det er vigtigt for boligejerne i Danmark at være opmærksomme på vejrsituationen og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte sig selv, deres ejendomme og andre i samfundet i lyset af den kommende voldsomme vejrudsigt.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds