• 11. december 2023 12:35

Nyheder fra hele verdenen

Gråt, vådt, regn, slud & sne

Hancock

Af Hancock

mar 25, 2023

Uret går til sommertid, men vejret siger vintertid

Kilde: DMI

I nat skifter vi til sommertid, uret skal sættes en time frem, og mange begynder så småt at glæde sig til de lyse nætter, sol og lunere temperaturer.

Men det må vi desværre vente på lidt endnu. Vejret har nemlig valgt ikke at følge uret, men derimod at gå sine egne veje, som i denne omgang leder os til noget, der bedre kan sammenlignes med vintertid end sommertid.

Vejrmenuen i dag står på en god gammel kending, den vil nemlig bedst kunne betegnes som grå og våd med en del skyer og byger med regn. Men i løbet af i nat og søndagsdøgnet drejer vinden til nord og nordvest, hvorfra koldere luft vil strømme ned over Danmark. Bygerne slipper vi ikke helt for, men der vil være færre af dem, og de kan efterhånden stedvis falde som slud eller sne. Natten til mandag ser bygerne ud til hovedsageligt at være med sne, og flere vil derfor vågne op til en mandag morgen, hvor der kan have samlet sig lidt sne i græsset og på de danske vejbaner.

Hold derfor godt øje med trafikinfo.dk, og kør hjemmefra i god tid, hvis du skal afsted mandag morgen.

Dagtemperaturen vil dog fortsat holde sig over frysepunktet, hvorfor sneen langsomt vil smelte i løbet af mandagen, og de snebyger, der falder, har dårlige odds for at lægge sig.

Fortsætter vintervejret?

Det er meget usikkert, hvor længe kulden holder ved. I næste uge kommer Danmark nemlig til at udgøre slagmark mellem kold luft mod nordøst og varm luft mod sydvest. Fronter med nedbør presser på fra sydvest, men et højtryk over Nordskandinavien bremser deres fremmarch. I midten ligger Danmark, og det betyder altså, at den nedbør, som fronterne kommer med, kan falde både som regn, slud eller sne alt efter, hvor man befinder sig. Og prognoserne har for hver kørsel et nyt og anderledes bud på, hvordan slaget mellem luftmasserne skal stå. Det ser dog på nuværende tidspunkt ud til, at temperaturen generelt vil holde sig i det kølige hjørne.

En ting er i hvert fald sikkert – rigtigt forårsvejr, kan man ikke helt kalde det.

Den seneste prognoses bud på nedbørsformen de kommende dage.
Grøn = regn
Orange = slud/sne

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds