• 11. december 2023 13:00

Nyheder fra hele verdenen

Nu skal du gøre det 4 gange om året!…

Hancock

Af Hancock

mar 26, 2023 #finans, #indland

Evida, Danmarks største gasdistributør, har annonceret en stor ændring i aflæsningen af gasmålere. Fra og med 30. juni 2023 vil gasforbrugere blive bedt om at aflæse deres målere fire gange om året i stedet for én gang om året, som det hidtil har været tilfældet.

Ifølge Evida vil den øgede aflæsning føre til en bedre overensstemmelse mellem forbrug og regning, især hvis der sker større ændringer i gasforbruget. Forbrugere vil modtage en acontorate og en opgørelse hvert kvartal, og størrelsen på acontoraten vil variere afhængigt af det forventede gasforbrug i det pågældende kvartal.

Evida forklarer, at gasforbruget er højest om vinteren, når det er koldt, og mindst om sommeren, når det er varmt. Derfor vil acontoraterne være større i de kolde måneder end i de varme måneder. På årsbasis vil det dog give det samme resultat.

Gasforbrugere vil blive bedt om at aflæse deres målere i juni, september, december og marts. En måned efter aflæsningen vil de modtage en opgørelse og acontorate, som skal betales senest den 6. i næste måned.

Hvis du bor i Nordjylland, Midtjylland eller hovedstadsområdet, vil du få en besked fra Evida i april om at årsaflæse din gasmåler, så du kan få en årsopgørelse.

Evida håber, at den nye måde at aflæse gasmålere på vil gøre det nemmere og mere bekvemt for forbrugerne at holde styr på deres gasforbrug og regninger.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds