• 14. juli 2024 16:09

Nyheder fra hele verdenen

Vestas i stærk ordreudvikling for første kvartal af 2023

Hancock

ByHancock

apr 5, 2023 #finans, #indland
Kilde: https://www.flickr.com/photos/newsoresund/8254740912

Vestas, en af verdens førende vindmølleproducenter, har netop annonceret en stærk ordreudvikling for første kvartal af 2023.

I løbet af januar, februar og marts har virksomheden offentliggjort 13 ordrer på i alt 3022 megawatt, hvilket er rekord for et første kvartal.

Analysechef Jacob Pedersen fra Sydbank fastholder sit positive syn på Vestas efter den gode ordreudvikling og kalder det “stærkt”. Han påpeger, at en brasiliansk gigantordre på 1310 megawatt trækker læsset, men der er også storordrer til Sydafrika og USA. Udviklingen vidner om, at kunderne flere steder tager store skridt fremad, når det kommer til projekternes størrelse.

Jacob Pedersen mener, at i det miljø ligner Vestas et oplagt valg som leverandør for mange kunder, og at selskabet kan støbe fundamentet til en måske endnu stærkere position i fremtiden som strategisk partner hos de største kunder. Han estimerer også en salgspris på 1,02 mio. euro per megawatt i kvartalet, hvilket vil være et fald fra 1,15 mio. euro per megawatt i fjerde kvartal 2022 på grund af storordren til Brasilien, et marked med lave salgspriser og lave omkostninger.

Analytikeren forventer også en markant rentabilitetsforbedring i takt med, at flere ordrer med forhøjede salgspriser indgår i Vestas’ resultater i de kommende kvartaler. Med mere end 8,6 gigawatt havvindprojekter, hvor Vestas er valgt som foretrukken leverandør i de seneste ti måneder, ser det ud til, at der venter et vækstmæssigt tigerspring fremad i Vestas’ aktivitetsniveau.

Selvom der er større usikkerhed end normalt om udviklingen i salgspriserne, påpeger Jacob Pedersen, at det ikke bør bekymre henset til ordrernes sammensætning. I en global økonomi præget af stilstand, ligner Vestas en endnu mere attraktiv investering, hvis rentabiliteten forbedres i takt med flere ordrer med forhøjede salgspriser.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK