• 14. juli 2024 16:00

Nyheder fra hele verdenen

Salling Group sikrer godkendelse for overtagelse af Aldi-butikker

Hancock

ByHancock

nov 29, 2023

Efter godkendelse fra Konkurrencerådet fortsætter Salling Group med overtagelsen af adskillige Aldi-butikker og butiksprojekter.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har bekræftet, at Salling Group nu kan fortsætte købet af 13 Aldi-butikker og otte Aldi-butiksprojekter.

Godkendelsen, der er udstedt af Konkurrencerådet, kommer efter Aldis meddelelse sidste år om at trække sig fra det danske marked på grund af økonomiske udfordringer.

Bekymringer om potentiel væsentlig konkurrencehæmning i visse lokalområder har præget konkurrencemyndighedernes overvejelser i forbindelse med Salling Groups overtagelse af butikkerne. For at afhjælpe disse bekymringer har godkendelsen været betinget af et tilsagn fra Salling Group. Dette tilsagn indebærer, at virksomheden forpligter sig til at afhænde en butik i Rødbyhavn og udleje en butik i Stubbekøbing til en eller flere konkurrenter.

Salling Group har allerede indgået aftaler om salget og udlejningen af de nævnte butikker, og som følge heraf har Konkurrencerådet godkendt Lidl som køber af butikken i København samt godkendt Dagrofa som lejer af butikken i Stubbekøbing i de kommende seks år.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK