• 11. december 2023 13:17

Nyheder fra hele verdenen

Ti tidligere Danske Bank-chefer “anklaget i hvidvaskning af penge”

Hancock

Af Hancock

maj 9, 2019

En af de anklagede, tidligere CEO Thomas Borgen, var allerede kendt. Borgen forlod Danske Bank, Danmarks største långiver, i oktober sidste år.

De ti personer vil blive sat i forbindelse med aktiviteter på Danske Banks estiske filial, beretter Berlingske avis.

Ifølge bankens egen interne undersøgelse flød op til 1,5 milliarder kroner gennem banken via internationale kunder. En stor del af transaktionerne anses for at være mistænkelige.

Danske Bank undersøges af myndigheder i Danmark, Estland, Frankrig og USA, og der er blevet ført formelle anklagerr i Danmark og Frankrig.

Ingen af ​​de sigtede personer er nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer i banken, Berlingskes rapporter er baseret på oplysninger fra deres anonyme kilder.

SØIK fortalte Ritzau, at de ikke ønskede at kommentere Berlingske-rapporten, herunder om, hvorvidt der været foretaget razziaer af polititet.

Danske Bank afviste ligeledes også at kommentere, skriver nyhedsbureauet. Bankens leder af pressekommunikation gav følgende kommentar på skrift, at banken samarbejder fuldt ud med efterforskerene.

Preliminære anklager er blevet bragt mod banken af SØIK i november sidste år for at overtræde loven om hvidvaskning af penge mellem februar 2007 og januar 2016.

Foto: RL0919

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds