• 11. december 2023 13:07

Nyheder fra hele verdenen

Nord Stream: “Umuligt at sige, om skaden kan repareres”

Hancock

Af Hancock

sep 29, 2022

Skaderne på Nord Stream 1- og 2-rørledningerne vil blive undersøgt, så snart rørene er tømt for gas. Og efterforskningsarbejdet kan tage flere uger. Det meddeler Nord Stream AG-konsortiet, som ejer Nord Stream 1.

– Vi forventer at starte undersøgelsen på søndag eller mandag, siger Dimitri Smirnov, Nord Stream AG’s pressechef.

Den gas, der i øjeblikket strømmer fra skaderne på rørledningerne, er stadig konstant. Det oplyser den svenske kystvagt, som forventer, at rørene vil være tømt for gas på et tidspunkt på søndag. Derefter forventer Nord Stream AG at have skibe på de steder, hvor lækagerne blev opdaget, for at begynde at undersøge skaderne.

Nord Stream-projektet havde et budget på 7,4 milliarder euro, da rørledningerne blev bygget, ifølge Nord Stream AG selv.

– Det er umuligt at sige i dag, hvor store skaderne er, og om de kan repareres,” siger Dimitri Smirnov, selskabets pressetalsmand.

“Det kan tage et par uger”

Nord Stream AG-konsortiet er 51 procent ejet af det russiske Gazprom. De øvrige ejere er tyske Wintershall Holding, tyske E.ON, nederlandske Gasunie og franske Engie. Konsortiet er baseret i Schweiz.

Den skade, der skete i den svenske økonomiske zone, fandt sted i internationalt farvand. Derfor kræves der ingen tilladelser fra den svenske kystvagt for udenlandske fartøjer, der ønsker at opholde sig i området.

Det er umuligt at drage nogen konklusioner, før vores undersøgelser er afsluttet. Vi forventer, at det vil tage et par uger,” siger Dimitri Smirnov.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds