• 14. juli 2024 18:26

Nyheder fra hele verdenen

Kreml: Ukrainske regioner annekteres fredag

Hancock

ByHancock

sep 29, 2022

I morgen fredag vil Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizhzhia blive annekteret af Rusland, siger Kremls talsmand Dmitrij Peskov ifølge nyhedsbureauerne AFP og AP. Hvis annekteringerne fortsætter, vil det være en overtrædelse af folkeretten.

De områder, der skal annekteres, udgør 15 % af Ukraines territorium. Det er de fire russisk-besatte regioner, hvor der tirsdag blev afholdt skueafstemninger – og hvor ja-siden af den resterende befolkning i regionerne siges at have vundet med 96 til 98 procent. De såkaldte folkeafstemninger er blevet fordømt af flere lande og af EU.

USA har sagt, at der vil blive indført sanktioner mod Rusland på grund af de falske meningsmålinger. EU’s medlemsstater overvejer en ottende runde af foranstaltninger, oplyser BBC.

På Twitter fordømte den svenske udenrigsminister Ann Linde torsdagens udtalelser fra Kreml:

“Krim er Ukraine. Donetsk er Ukraine, Kherson er Ukraine. Luhansk er Ukraine, Zaporizhzhia er Ukraine,” skrev hun.

Annekteringen vedtages ved en ceremoni

Dmitry Petrov udtaler også, at Ruslands præsident Vladimir Putin vil forestå en “underskriftsceremoni” i Kreml på fredag for at “tilføje” Ukraines territorier til Rusland, rapporterer AP og Reuters.

Lederne af besættelsesstyrkerne befinder sig i øjeblikket i Moskva. Ifølge Peskov vil de underskrive aftaler om indlemmelse af regionerne i Rusland under en ceremoni i det store Kreml-palads fredag kl. 14.00.

På den Røde Plads i Moskva er der allerede blevet opstillet en scene med store videoskærme med skilte med teksten “Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia, Kherson – Rusland!”, oplyser Reuters.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds