• 2. juni 2023 17:32

Nyheder fra hele verdenen

Går galt igen – 2 rally kørere dræbt …

Hancock

Af Hancock

apr 17, 2023 ,

Endnu en tragedie har ramt rallysporten, da spanske rallykørere Julio César Castrillo og Francisco Javier Alvarez mistede livet i en ulykke under det spanske løb Rally Villa de Tineo.

Ulykken skete kun to dage efter Craig Breen også mistede livet under en test før Kroatiens VM-rally.

Ifølge motorsportsmediet Parc Fermé, kørte Castrillo og Alvarez af vejen og kolliderede med et træ i deres Citroén DS3 N5 på sidste etape af løbet i Asturien, det nordvestlige Spanien. Arrangørerne aflyste løbet efter at have fået kendskab til ulykkens omfang.

Den spanske Formel 1-stjerne Fernando Alonso har kondoleret familiemedlemmerne til de to afdøde rallykørere via et opslag på Twitter.

Desværre er motorsporten kendt for at have en høj risiko for ulykker, og det er altid hjerteskærende, når en ulykke tager livet af talentfulde kørere. Det er vigtigt, at alle involverede i sporten fortsat arbejder på at minimere risiciene og gøre sporten så sikker som muligt.

 

– Hvor trist for hele motorfamilien at finde ud af, hvad der skete ved Villa de Tineo Rally. Kondolencer og al kærlighed til familierne til Julio César Castrillo og Francisco Javier Alvarez, skriver Alonso.

2016 FIA World Rally Championship / Runde 06 / Rally d’Italia Sardegna // 09-12 juni, 2016 //

Rally løb er en motorsport, hvor racerbiler kører på offentlige veje og private grusveje i en rute, der normalt strækker sig over flere dage. Løbet er opdelt i forskellige etaper, hvor hver etape har sin egen start og mål. Rally løb er kendt for at være en af ​​de mest udfordrende motorsportsdiscipliner på grund af de varierende vejr- og vejforhold, terræn og hastigheder, der kræves.

Farerne ved rally løb er mange og omfatter høj hastighed, smalle veje, skarpe sving, stejle stigninger og fald, blinde sving og ændringer i vejforholdene. Udover risikoen for at køre ind i forhindringer, kan bilerne også miste grebet på vejene, hvilket kan føre til alvorlige ulykker. Derudover er der også risiko for at kollidere med tilskuere, da rally løb normalt finder sted på åbne veje med minimal sikkerhedsinfrastruktur. Som følge heraf er sikkerhedsprotokoller og udstyr afgørende for at minimere risikoen for ulykker.

Se eksempel på motorsporten her:

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds