• 2. juni 2023 17:49

Nyheder fra hele verdenen

Tragedie rammer by i Brasilien

Hancock

Af Hancock

apr 5, 2023 ,

En forfærdelig tragedie har ramt den brasilianske by Blumenau, da en 25-årig mand angreb en daginstitution med en økse-lignende genstand og dræbte fire børn i alderen fem til syv år.

Fire andre børn blev såret, og gerningsmanden overgav sig til politiet efter angrebet.

Desværre er dette ikke den første dødelige voldshandling, der er sket i brasilianske daginstitutioner. I 2021 dræbte en 18-årig mand tre børn og to ansatte i en institution i Saudades, og i 2017 satte en vagt i en institution i Janauba ild til sig selv og en gruppe børn.

Disse forfærdelige hændelser er en påmindelse om, hvor vigtigt det er at tage psykisk sygdom alvorligt og sikre, at mennesker, der lider af psykiske problemer, får den hjælp, de har brug for.

I Brasilien lider omkring 23 millioner mennesker af en eller anden form for psykisk sygdom. Ifølge en undersøgelse fra World Health Organization (WHO) lider 29% af brasilianere af angst, og 5,8% lider af depression. Desværre får kun omkring 30% af mennesker med psykisk sygdom behandling.

Manglende adgang til behandling er et alvorligt problem i Brasilien, hvor der er en stor mangel på specialiserede læger og psykologer. Det er også et problem, at der stadig er stor stigma omkring psykisk sygdom i landet, og mange mennesker føler skam og frygt for at søge hjælp.

Læs også klummen Psykisk sygdom koster for lidt

Det er vigtigt, at regeringen i Brasilien tager ansvar for at øge adgangen til mentale sundhedstjenester og uddannelse om psykisk sygdom for at mindske stigmatiseringen. Det er også vigtigt, at samfundet arbejder på at skabe et mere inkluderende og forstående miljø omkring psykisk sundhed og sygdomme.

Tragedier som angrebet på Good Shepherd Center viser, at det er afgørende at tage psykisk sygdom alvorligt og sørge for, at alle har adgang til den nødvendige behandling og støtte for at beskytte både dem selv og samfundet som helhed.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds