• 14. juli 2024 18:17

Nyheder fra hele verdenen

Et vådt kys fra Frankrig er på vej

Hancock

ByHancock

aug 24, 2023

Fransk regnvejr har kurs mod Danmark og kan blive kraftigt, måske også med torden og lokale skybrud

Vi får et vådt kys fra det franske – Et fransk regnvejr har direkte kurs mod Danmark.

Der er varsling om kraftig regn og lokale skybrud

Kilde: DMI

Her til morgen regner det stedvis kraftigt i den nordlige del af Frankrig i forbindelse med en frontzone i området. Regnvejret bevæger sig mod nordøst, med kursen sat mod Danmark, men ventes først at nå os i aften og først på natten. Regnvejret kan stedvis blive ret kraftigt og måske også være med torden og risiko for lokale skybrud.

Kilde: DMI – Varsel om kraftig regn med potentielle skybrud

Derfor har vi udsendt et varsel og en risikomelding om kraftig regn, måske med torden og lokale skybrud, gældende for i aften og i nat for det meste af landet. Det betyder ikke at hele landet får store nedbørsmængder, der forventes nemlig store lokale udsving i nedbørsmængderne. Kraftig regn kræver mere end 24 mm over en 6 timers periode, mens skybrud har langt højere nedbørsintensitet over en kortere periode og kræver mere end 15 mm på bare 30 minutter.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige mere præcist hvilken landsdel der får de største nedbørsmængder. Når regnvejret kommer tættere på Danmark, er det derfor muligt at der kommer ændringer i varslet og risikomeldingen.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds