• 2. juni 2023 16:36

Nyheder fra hele verdenen

Danmark i “godt selskab” med Iran, Rusland og Nordkorea

Hancock

Af Hancock

apr 15, 2023 , ,

Danmark har været den eneste nation i verden, der har vurderet, at det er sikkert at sende flygtninge tilbage til Syrien.

Denne vurdering står i skarp kontrast til FN, EU, USA, Amnesty og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der alle anser Syrien for at være et farligt og diktatorisk regime, der begår krigsforbrydelser mod sin egen befolkning.

Danmarks ensomme vurdering af Syrien som et sikkert og normaliseret sted at være, har ikke ført til udvisning af syriske flygtninge tilbage til deres hjemland. Der er nemlig ingen udleveringsaftale mellem Danmark og det syriske regime. I stedet har Danmark placeret disse mennesker på udrejsecentre på ubestemt tid, hvilket ødelægger deres liv og er en rå og gusten symbolpolitik. Denne politik handler udelukkende om indenrigspolitik og en hardliner-macho-attitude, der skal sikre, at den store middelklasse ikke stemmer på rabiate højrefløjspartier.

At sende sagesløse mennesker tilbage til et farligt og diktatorisk regime er ikke kun en overtrædelse af internationale konventioner og menneskerettigheder, men også en handling, der kan betragtes som moralsk fordærvet.

Det er en politik, der er blevet mødt med fordømmelse af mange organisationer og lande, herunder FN, EU, USA, Amnesty og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Lille pige i de syriske ruiner

Danmarks politik har også haft den konsekvens, at landet er endt i det gode selskab med diktaturer som Iran, Rusland og Nordkorea. Det er en uværdig position for et land, der har været kendt for at stå op for menneskerettigheder og demokrati.

Det er på tide, at Danmark tager ansvar og ændrer sin politik. Danmark skal ikke stå alene i verden med en vurdering af Syrien som et sikkert og normaliseret sted at være, når alle andre anser det som farligt og diktatorisk. Danmark bør i stedet stå op for de grundlæggende værdier og principper omkring menneskerettigheder og demokrati, som landet er kendt for.

Læs artiklen: “De syriske flygtninge er ikke længere velkomne til at blive”

Det er på tide at stoppe smadreriet af menneskeliv på udrejsecentre og tage ansvar for vores medborgere og mennesker, der er flygtet fra krig og forfølgelse. Lad os ikke booste karrieren for en diktator på bekostning af menneskeliv. Lad os stå sammen med resten af verdenen og vise vores solidaritet med menneskerettigheder og demokrati.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds