• 11. december 2023 14:27

Nyheder fra hele verdenen

Tre Mænd fra Rocker-/Bandemiljøet Varetægtsfængslet for Besiddelse af Skydevåben

Hancock

Af Hancock

sep 22, 2023

I kølvandet på en omfattende politiaktion blev tre mænd i 30’erne torsdag varetægtsfængslet i fire uger i en sag om besiddelse af over 20 skydevåben.

Resultatet kom frem under et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Københavns Politi bekræftede tidligere på dagen, via det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter), at mændene har tilknytning til rocker- eller bandemiljøet. Ifølge oplysninger fra Ekstra Bladet er mindst én af de anklagede tilknyttet rockergruppen Hells Angels.

Sagen involverer våben, som de sigtede mænd skulle have haft i deres besiddelse mellem den 11. september 2020 og den 18. november 2020. Ifølge politiets sigtelse drejer det sig om i alt fire pistoler af forskellige mærker.

Ud over pistolerne havde mændene også en række signal- og gaspistoler, som ifølge politiet var blevet ombygget, så de kunne affyre skarpe skud. Dog lykkedes det ikke at ombygge nogle af de nævnte signalpistoler.

Sigtelsen nævner også, at de tre mænd havde i deres besiddelse to maskinpistoler af mærkerne UZI og SIG samt en AK-47 automatriffel.

De tre mænd, der er henholdsvis 35, 36 og 38 år gamle, blev anholdt onsdag. En af dem blev anholdt på en adresse på Amager, mens de to andre blev anholdt i fængslet. En af mændene afsoner allerede en dom, mens den anden var i forvejen varetægtsfængslet.

Politiet fandt to af pistolerne i en VW Passat på Amager, hvor de var skjult i et hemmeligt rum i bagagerummet, ifølge sigtelsen mod to af de anklagede.

Denne sag er en udvidelse af efterforskningen mod en 52-årig mand fra Hvidovre, der tidligere blev dømt til otte års fængsel af Østre Landsret for ulovlig besiddelse af skydevåben. Anklageren fra Statsadvokaten i København beskrev sagen som en form for professionel virksomhed, hvor gas- og signalpistoler systematisk blev ombygget og leveret til den kriminelle underverden i stort antal.

Alle tre mænd nægter sig skyldige i sagen, som blev behandlet for lukkede døre med navneforbud.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds