• 11. december 2023 12:56

Nyheder fra hele verdenen

Mystisk fænomen bag trykbølger på Bornholm

Hancock

Af Hancock

maj 15, 2023

Rystelserne på Bornholm skyldtes ikke et jordskælv, men atmosfæriske trykbølger, ifølge De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus).

I en pressemeddelelse udsendt mandag bekræftede Geus, at efter omfattende undersøgelser af registreringerne konkluderede seismologerne, at de observerede rystelser på Bornholm ikke var forårsaget af jordskælv, men snarere af akustiske trykbølger fra en eller flere hændelser i atmosfæren.

Pressemeddelelsen fra Geus forklarer, at forskerne ikke har været i stand til at fastslå, hvad der har forårsaget de kraftige trykbølger. Lørdag omkring klokken 15:00 blev rystelserne først registreret, hvorefter anmeldelser begyndte at tikke ind hos Bornholms Politi fra klokken 15:25 og fremefter.

Bornholms Politi delte på Twitter lørdag omkring klokken 16:00, at de modtog flere anmeldelser om jordskælvsagtige rystelser på Østbornholm. Ifølge vagtchefen Casper Kristensen havde de modtaget cirka ti anmeldelser, hvor folk rapporterede om uforklarlige rystelser og en rungende fornemmelse. Der var ingen rapporter om personskade som følge af rystelserne.

Tidligere blev det antaget, at rystelserne skyldtes en kontrolleret sprængning i Polen. Denne teori blev imidlertid afvist af seismologerne, som erklærede det usandsynligt, at rystelserne stammede fra en sprængning i Polen, der fandt sted kort før de første rapporter om rystelser på Bornholm, ifølge pressemeddelelsen fra Geus.

Efterforskningen fortsætter for at fastslå den nøjagtige kilde til de mystiske trykbølger, der forårsagede rystelserne på Bornholm.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds