• 11. december 2023 13:38

Nyheder fra hele verdenen

Ulven er kommet til Østjylland

Hancock

Af Hancock

apr 16, 2023 #indland, #Videnskab

I de senere år har ulvevandringer været et tilbagevendende emne i medierne, og det er ikke uden grund.

Ulven er en fascinerende skabning, som har en vigtig rolle i økosystemet. I Danmark har ulven været væk i mere end 200 år, men i de senere år har den gjort comeback og er blevet set flere steder i landet. Senest er den vestjyske GPS-ulv blevet spottet i Østjylland.

Den vestjyske GPS-ulv blev født i Skjern-reviret i foråret 2022 og er en del af et kuld på otte hvalpe. Ulven er blevet udstyret med et GPS-halsbånd af forskere fra Aarhus Universitet, som bruger data fra halsbåndet til at studere ulvens bevægelser og adfærd.

Tirsdag formiddag blev ulven set syd for Silkeborg, og ifølge ulveekspert og professor ved Aarhus Universitet, Peter Sunde, er der næppe tvivl om, at det var den vestjyske GPS-ulv.

Ulve har en vigtig rolle i økosystemet og bidrager til at opretholde en sund balance i naturen. Ulvens tilbagevenden til Danmark har derfor været positivt modtaget af mange, men det har også ført til debat og bekymring hos nogle.

For at beskytte både ulve og mennesker er det vigtigt at forstå ulvens adfærd og agere ansvarligt, hvis man støder på en ulv. Ulve er normalt sky og undgår mennesker, men det kan ske, at de kommer tæt på beboede områder i jagten på mad eller en mage. Hvis man ser en ulv, er det vigtigt at holde afstand og undgå at skræmme den væk eller provokere den.

Det er også vigtigt at huske på, at ulven er en fredet dyreart i Danmark, og det er derfor ikke tilladt at skade eller dræbe den. Hvis man støder på en ulv, skal man derfor kontakte myndighederne, som kan tage sig af situationen.

Den vestjyske GPS-ulv har nu forladt sit fødested og er på jagt efter en mage og et nyt sted at slå sig ned. Det er spændende at følge ulvens bevægelser og se, hvor den ender henne. Ulvens tilbagevenden til Danmark er et vigtigt skridt i at genskabe en sund balance i naturen, og vi bør alle bidrage til at sikre ulvens overlevelse og trivsel i landet.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds