• 11. december 2023 14:25

Nyheder fra hele verdenen

Dræber du dem også ?!

Hancock

Af Hancock

maj 8, 2023

Robotplæneklippere er blevet en populær gadget til havearbejde, og mange mennesker vælger at bruge dem på grund af deres bekvemmelighed og tidsbesparende funktioner.

Men desværre kan disse maskiner have en negativ effekt på dyrelivet i vores haver, især om natten, når mange dyr er mest aktive.

Pindsvin er et af de dyr, der ofte kommer i fare på grund af robotplæneklippere. Disse små, nuttede dyr kan lide at færdes om natten og søger føde, og det er også der, de ofte kan blive ramt af en robotplæneklipper. Hvert år dør og bliver mange pindsvin skadet af disse maskiner, hvilket er en skam, da pindsvin er en vigtig del af det lokale økosystem. De hjælper med at kontrollere skadedyrsbestanden og er vigtige for spredningen af frø og bestøvning af planter.

Derudover er der andre dyr, der kan blive påvirket af robotplæneklippere. Små harekillinger, frøer og andre insekter kan også lide at færdes på plænen om natten og kan blive skadet eller dræbt af disse maskiner.

Derfor er det vigtigt at tage nogle forholdsregler for at beskytte dyrelivet i din have. Det er en god idé at undgå at bruge din robotplæneklipper om natten, når dyr som pindsvin er mest aktive. Det er også en god idé at tage en tur rundt på din plæne før du starter maskinen om dagen for at tjekke om der skulle være nogle dyr, der ligger og sover eller skjuler sig i græsset. Hvis du finder nogle dyr, kan du fjerne dem fra området, indtil du er færdig med at slå græsset.

Det er en god idé at undgå at bruge din robotplæneklipper om natten, når dyr som pindsvin er mest aktive.

Ifølge en undersøgelse fra The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) bliver mindst 100.000 pindsvin og andre smådyr dræbt eller skadet af robotplæneklippere hvert år. Det er en stor pris at betale for bekvemmeligheden ved at bruge disse maskiner. Men ved at tage nogle enkle forholdsregler og være opmærksom på dyrelivet i din have, kan du hjælpe med at beskytte de små væsner og bevare biodiversiteten.

OPRÅB ( primært til haveejere)

Forleden fandt jeg dette lille pindsvin i min have, der som det tydeligt fremgår, var kommet slemt til skade. En venlig mand fra dyrernes beskyttelse ( akut hjælp 1812 ) sagde at den højest sandsynlig var såret af en af de mange robotplæneklippere. Hvert år forårsager de skade og død på et Stort antal pindsvin. Det lille kære dyr, der er freddet. Mange vælger at sætte deres robot i gang om natten, hvor pindsvinet bl.a er aktivt. Derfor Lad ALDRIG robotten køre om natten, og når græsset skal slåes om dagen, så gå din plæne igennem for pindsvin, små harekillinger, frøer og andre af havens dyr. På den måde kan du beskytte de små væsner, der desuden gør meget godt for biodiversitet. Min lille ven i haven, var desværre kommet så slemt til skade, at den havde brækket kæben. Det mest humane var derfor at aflive den på stedet, hvilket manden fra dyrernes beskyttelse så gjorde. Et lille pindsvin, der var kommet op af sit hi og skulle gå sommeren imøde, fik et alt for kort liv pga. En robot????????????❤️

I sidste ende er det vores ansvar som haveejere at tage vare på det dyreliv, der befinder sig i vores haver. Vi kan stadig nyde godt af bekvemmeligheden ved robotplæneklippere, men vi bør altid være opmærksomme på dyrelivet og tage forholdsregler for at beskytte dem mod unødvendig skade og død. Det er en lille pris at betale for at sikre en sund og varieret have, hvor alle dyr har en chance

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds