• 11. december 2023 14:33

Nyheder fra hele verdenen

PÅ ONSDAG TESTER POLITIET DEN NYE MOBILVARSLING

Hancock

Af Hancock

maj 1, 2023 #indland, #Krimi, #Kultur

Og det betyder, at din mobiltelefon (hvis den er af nyere model) kommer til at sige en høj lyd.

Testen foregår sammen med de fysiske sirener, som politiet altid tester klokken 12 den første onsdag i maj.

Din telefon kommer til at sige en insisterende alarm-lyd, og en tekstbesked vil dukke op på din skærm. Du kan slukke for alarmen ved at interagere med tekstbeskeden.
❗️Men husk følgende: Befinder du dig i en situation, hvor du ikke kan komme til at betjene din mobil lovligt, fx hvis du kører bil, så lad alarmen ringe ud. Det tager cirka 10 sekunder, og den dag tester politiet bare.

Politiet ved, at det kan virke voldsomt, at de sådan larmer på jeres mobiler, men de tester deres varslingssystem for netop at være sikre på, at de kan bruge det i en skarp situation. Og i skarpe situationer er det altså ofte et spørgsmål om liv og død, at de kommer igennem med deres budskab. Og så kan det være nødvendigt at larme ret meget – ligesom de gør med de fysiske sirener, når det er nødvendigt!

Du kan hjælpe politiet ved at fortælle videre til din familie og venner, at de tester på onsdag. Særligt, hvis du kender nogen, der af forskellige grunde ikke vil have varslingen på mobilen. Er det tilfældet, kan man slukke sin mobil i testminutterne.
Du skal have en mobil af nyere model for, at varslingen kommer frem til din enhed. Læs mere om det på sirenen.dk.

PÅ ONSDAG TESTER VI DEN NYE MOBILVARSLING
Og det betyder, at din mobiltelefon (hvis den er af nyere model) kommer til at sige en høj lyd. Testen foregår sammen med de fysiske sirener, som vi altid tester klokken 12 den første onsdag i maj.
Din telefon kommer til at sige en insisterende alarm-lyd, og en tekstbesked vil dukke op på din skærm. Du kan slukke for alarmen ved at interagere med tekstbeskeden.
❗️Men husk følgende: Befinder du dig i en situation, hvor du ikke kan komme til at betjene din mobil lovligt, fx hvis du kører bil, så lad alarmen ringe ud. Det tager cirka 10 sekunder, og den dag tester vi bare.
Vi ved, at det kan virke voldsomt, at vi sådan larmer på jeres mobiler, men vi tester vores varslingssystem for netop at være sikre på, at vi kan bruge det i en skarp situation. Og i skarpe situationer er det altså ofte et spørgsmål om liv og død, at vi kommer igennem med vores budskab. Og så kan det være nødvendigt at larme ret meget – ligesom vi gør med de fysiske sirener, når det er nødvendigt!
Du kan hjælpe os ved at fortælle videre til din familie og venner, at vi tester på onsdag. Særligt, hvis du kender nogen, der af forskellige grunde ikke vil have varslingen på mobilen. Er det tilfældet, kan man slukke sin mobil i testminutterne.
Du skal have en mobil af nyere model for, at varslingen kommer frem til din enhed. Læs mere om det på sirenen.dk.
Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds