• 11. december 2023 13:26

Nyheder fra hele verdenen

Potentiel snestorm truer fra natten til tirsdag

Hancock

Af Hancock

mar 6, 2023
billede - 2020

Alt fra snestorm til sjap

Kilde DMI

Vi vågner op til en mandag hvor de fleste får glæde af solen – i hvert fald først på dagen.

Lumsk lavtryk med varslet snestorm

For det solrige vejr bliver i løbet af eftermiddagen afløst af skyer fra vest, som senere giver sne.
Det skyldes et lavtryk med udbredt sne, som bevæger sig hen over Danmark fra mandag aften.

De seneste prognoser indikerer, at lavtrykket tager en bane hen over den centrale del af landet. Det betyder at nedbøren vil falde som sne nord for lavtrykket, mens nedbøren syd for lavtrykket vil en blandet landhandel med en blanding af sne, slud og regn.

Der er dog stadig en risiko for at lavtrykket tager en mere nordlige bane over landet, i det tilfælde vil nedbøren i en større del af landet falde som tøsne eller slud.

Hvis man kigger på disse ensemble prognoser, er her et fint eksempel på, hvad der vises i en prognose, og hvad der er størst chance for der sker.
I den nederste prognose ser man en pludselig overgang til mildere vejr – forrige prognose sagde tilmed op til 9°.
De farvede linjer er en masse members (kørsler) med forskelligt udgangspunkt. Den tykke grønne streg er controle run, eller det member med det mest detaljerede udgangspunkt.
Vi kan se, at den ligger blandt de absolut varmeste kørsler, men gennemsnittet af de mange kørsler, (tyk hvid streg) ligger under normalen rød streg – altså koldere vejr end normalt. I dette tilfælde stadig nærmere 0°, og ikke +6°. Det er med andre ord, muligvis en ‘afviger’.
Retter den ikke ind, og afvigelsen bider sig fast i flere kørsler, er det temperaturforløb mere sandsynligt.
Kort sagt chefen siger en ting, men hovedparten af bestyrelsen siger noget andet. Nu har chefen trukket lidt i land, og han plejer senere at følge flertallet – sådan da.
Men selvom chefen ‘controle run’ skulle få ret m.h.t. mildere vejr, er der stor chance for mere kulde senere. ???? kilde facebook: Michael Axel Larsen

 

Tiltagende vinde og køligere temperaturer

Udover sne, så bringer lavtrykket også mere blæsende vejr med sig. I hele landet ventes der mellem frisk og hård vind. Desuden er der i store dele af landet risiko for vindstød af stormstyrke.

Temperaturen vil ligge mellem frysepunktet og 4 graders varme, mens det i det varslede område vil være omkring frysepunktet og i løbet af dagen falde til mellem 2 og 3 graders frost.

Kombinationen af sne, frost og blæsende vejr giver stor sandsynlighed for snefygning i det centrale og nordlige Jylland. Snefygning kan give store trafikale problemer, med sigtbarhed og store snedriver.

Derfor er der udsendt et varsel for snestorm i den nordlige og centrale del af Jylland. Læs mere her. 

På den lyse side

Når lavtrykket helt har passeret Danmark, får vi vinden ned fra nord og nordvest med kold luft og kun enkelte spredte slud- eller snebyger, hvor der er gode muligheder for lidt eller nogen sol ind imellem.

Dagtemp. ventes at ligge mellem frysepunktet og 4 graders varme, og nattemp. ned mellem 2 og 6 graders frost, men natten til onsdag kan temp. lokalt falde ned til omkring 10 graders frost!

Meteorolog Anesten Devasakayam, mandag 6. marts kl. 05.20

Tirsdag kl. 12 lokal tid ligger lavtrykket over Kattegat, og det første nedbørområde med sne har passeret landet. På sydvestsiden af lavtrykket er der regn, slud og sne, og det hele ender med endnu en omgang sne og faldende temperaturer tirsdag aften og natten til onsdag. Lavtryksbanen er endnu lidt usikker og vil variere lidt for hver modelkørsel.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds