• 11. december 2023 13:56

Nyheder fra hele verdenen

DMI varsler snestorm i dele af landet

Hancock

Af Hancock

mar 6, 2023

Aktuelt varsel – næste 48 timer

kilde: DMI dk

 Varsling om snestorm

Tirsdag bliver et hårdt vejrdøgn

Der er varsel om snestorm for den nordlige og centrale del af Jylland fra sent mandag aften til tirsdag eftermiddag. En snestorm kræver frost, kombineret med en dyne nysne (mere end 10cm) og en god gang blæst (mere end 10 m/s), så der dannes snedriver.

I de varslede områder vil det begynde at sne mandag eftermiddag eller aften, og samtidigt vil vinden tiltage fra øst, så en snestorm efterhånden bliver en realitet. I løbet af tirsdagen går vinden om i nord, og det er først om eftermiddagen at snevejret ophører. De samlede snemængder ventes at nå om mellem 15 og 30 cm, men lokalt kan der måske komme 30-40 cm. Så der kommer en del sne som vinden kan kaste rundt med og danner snedriver af. Temperaturen vil ligge omkring frysepunktet, men falde i løbet af tirsdagen til mellem 2 og 3 graders frost.

Resten af landet skånes ikke for barskt vintervejr, her kommer der blandede nedbørsformer i form af sne, slud og regn. De blandede nedbørsformer skyldes at temperaturen her vil ligge fra frysepunktet til 4 graders varme. Ud på dagen falder temperaturen dog igen, så nedbøren primært vil falde som sne.

Vagthavende meteorologer Jesper Eriksen og Anesten Devasakayam d. 5. marts kl. 20.30.

 

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds