• 11. december 2023 12:23

Nyheder fra hele verdenen

Anklaget for svindel

Hancock

Af Hancock

maj 25, 2023

En midaldrende advokat fra Gentofte er anklaget for svig med moms og skat i millionklassen, og nu vil anklagemyndigheden have ham idømt en fængselsstraf samt frakendt retten til at være advokat.

Det fremgår af et anklageskrift i sagen mod manden, der er ejer af og direktør i et advokatfirma.

Advokaten nægter sig skyldig og har bedt om et retsmøde med henblik på at få nedlagt et navneforbud. Det retsmøde finder sted fredag i Københavns Byret.

Ifølge anklageskriftet har advokaten i 2015 og 2016 enten afgivet forkerte oplysninger eller slet ikke afgivet de oplysninger om moms, som han skulle i advokatfirmaet og en anden virksomhed.

Det har udløst anklager om momssvig for sammenlagt 3.690.278 kroner. Dertil kommer anklager om overtrædelse af skattelovgivningen i 2014 og 2015 på yderligere knap 1,2 millioner kroner.

Dermed når det samlede beløb op på knap 4,9 millioner kroner. Penge, som statskassen efter anklagemyndighedens opfattelse er blevet snydt for.

Ud over en fængselsstraf vil anklagemyndigheden have advokaten frataget retten til at udøve advokatvirksomhed på ubestemt tid. Derudover skal han frakendes retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomhed i ind- og udland, medmindre han personligt hæfter ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Denne sag er et alvorligt tilfælde af påstået økonomisk kriminalitet begået af en advokat, der skulle have handlet i overensstemmelse med loven. Skatte- og momsunddragelse på denne skala berører samfundet som helhed og underminerer den økonomiske integritet.

Anklagemyndigheden har fremlagt et detaljeret anklageskrift, der påviser de angivelige uregelmæssigheder begået af advokaten. Hvis han findes skyldig, kan konsekvenserne være omfattende. Ud over en potentiel fængselsstraf står han over for at miste sin ret til at udøve advokatvirksomhed samt retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomhed.

Advokatstanden har en særlig pligt til at handle i overensstemmelse med loven og opretholde de højeste standarder for etisk adfærd. Sager som denne kan have en negativ indvirkning på tilliden til advokater generelt, da de bryder med de grundlæggende principper om retfærdighed og lovlydighed.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds