• 11. december 2023 12:45

Nyheder fra hele verdenen

Manden der vandt lotteriet 14 gange ved brug af basal matematik

Hancock

Af Hancock

okt 6, 2023

I 1990’erne vandt Stefan Mandel lotteriet igen og igen og igen. Her kan du læse om, hvordan du ..måske.. kan gøre det.

I 1990’erne deltog den rumænsk-australske økonom Stefan Mandel og hans lille team i lotteriet og vandt. Igen og igen og igen.

Bedriften blev naturligvis ikke opnået ved blot at have et virkelig heldigt sæt af numre. Mandel havde et system, som han først brugte til at vinde i et lotteri i Rumænien. Han brugte pengene til at bestikke embedsmænd og rejste først til Europa og derefter til Australien

Oddsene for at vinde i lotteriet er temmelig lave. Chancen for at vinde EuroMillions-jackpotten med ét billet er f.eks. 1 ud af 139,838,160. Lad os sige, at du beslutter at fordoble dine chancer ved at købe en ekstra billet, ville du stadig kun have 2 ud af 139,838,160 chancer.

Du vil dog bemærke, at hvis du kunne købe flere kombinationer, ville du til sidst nå et punkt, hvor dine odds var 139,838,160 ud af 139,838,160. Nu har du ikke længere et matematisk problem, men et logistisk problem: at skaffe dig 139,838,160 billetter uden allerede at have vundet jackpotten.

Mandel bemærkede, ifølge The Hustle, at i visse lotterier oversteg jackpotten mere end tre gange prisen på at købe hver eneste mulige kombination i lotteriet. Hvis du kunne købe hver kombination af numre, var der næsten garanti for et afkast på din investering (forudsat at flere almindelige spillere ikke vandt med de samme numre og delte puljen). Mandel besluttede i det store og hele at gøre dette.

Selvom det ikke var direkte imod reglerne, var det ikke ligefrem i spillets ånd. Problemerne var dog stadig ikke små. Først skulle han overtale nok investorer til at gå med i planen, hvilket han opnåede over flere år. Derefter skulle han finde en måde at købe hver eneste mulige kombination i det pågældende lotteri. Da de kunne indtaste millioner af forskellige kombinationer, krævede det, at han skulle skabe algoritmer til at generere og derefter printe billetterne (noget nogle lotterier tillod på det tidspunkt).

Med en bunke billetter trykt og klar til brug kom det næste problem: at vente på en stor nok jackpot, hvorefter holdet ville købe billetterne i butikker. Selv da, på grund af det enorme antal billetter involveret, gik det ikke altid glat, som tilfældet var i Virginia.

Efter at have vundet flere mindre lotterier i Australien, bemærkede Mandel lotterier i USA, hvis jackpots var langt højere end det, det ville koste at købe hver kombination. Af særlig interesse var det nye Virginia-lotteri, der kun brugte numre 1 til 44 i sine trækninger. Det betød, at der var 7,059,052 mulige kombinationer, langt færre end de sædvanlige 25 millioner eller flere.

Hvis ikke det går med lotteriet, så kan du eventuelt starte din drøm om eget firma, ved at bestille et lynhurtigt webhotel her idag til Danmarks bedste priser      🙂

Når jackpotten var stor nok – $15,5 millioner – beordrede han sit hold på stedet til at købe billetterne i bulk. Mandel havde selvfølgelig forudarrangeret det usædvanlige køb, i stedet for at lade dem gå ind med en stak titusindvis af billetter og sige til tankstationsmedarbejderen: “Jeg håber, I tager store sedler”. Dog trak nogle sig fra aftalen, hvilket efterlod ubekøbte kombinationer.

Efter to dages køb havde Mandels hold købt 6,4 millioner af de mulige 7 millioner kombinationer, der var nødvendige for at garantere en sejr. Selvom det var spændende, havde de det vindende billet i deres urimeligt store bunke af tabende billetter.

Selvom han blev efterforsket af FBI og CIA, blev der ikke fundet noget uregelmæssigt. I alt vandt Mandel 14 forskellige lotterier og scorede millioner af pund i præmiepenge til sig selv og sine investorer, før han trak sig tilbage til et strandhus på de tropiske øer Vanuatu.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds