• 29. september 2023 19:59

Nyheder fra hele verdenen

Se Beluga hvalen (der er beskyldt for at være en russisk spion) hjælpe en kvinde, der havde tabt sin telefon i havet

Hancock

Af Hancock

maj 9, 2019

Denne belugahval fangede verdens opmærksomhed, efter at den blev fundet iført en russisk lavet sele – og hvalen fanger nu folks hjerter, efter at det blev filmet ærligt og redeligt i at returnere en kvindes telefon fra havet.

Se den her >

 

Beluga blev først set af norske fiskere i slutningen af ​​april. Fiskerne var mistænksomme omkring hvalens oprindelse baseret på, hvor nemt og godt den havde det med at interagere med mennesker. Desuden opdagede de, at det havde en GoPro-kamerasele med de engelske ord “Equipment St. Petersborg” trykt på etiketten.

Siden havpattedyrs uddannelses faciliteter var almindelige i Sovjetunionen, har mange nordmænd og nyhedsmedier beskyldt beluga for at være en “bortsvømmet” russisk spion.

Ifølge The Guardian har russiske embedsmænd afvist påstandene og forklaret, at de ikke længere bruger sådanne dyretræningsprogrammer.

Uanset hvad hvalens mystiske baghistorie er, så er dette venlige dyr blevet til en lokal berømthed.

Ina Mansika og hendes venner var blot nogle få af byens beboere, der tog en båd ud på Hammersmiths nordlige havn for at se, om de kunne få et glimt af den elskværdige beluga tidligere på ugen. Efter at have spottet hvalen i vandet, glemte hun at ordentligt sikre sin telefon inde i jakkelommen og den faldt i havet.

Mansika blev meget overrasket over at se hvalen hentede hendes synkende telefon og helt naturligt bragte den op til overfladen, så hun kunne tage telefonen fra Belugas mund.

Efter at have hentet telefonen, kan beluga ses rykke tilbage til sin “undercover” position under båden.

Norske embedsmænd har advaret lokalbefolkningen om ikke at fodre hvalen, så den kan lære at finde føde på egen hånd. Når det er sagt, sporer de hvalens bevægelser for at sikre, at den tilpasser sig omgivelserne, og de lader de lokale meningsmålinger om at bestemme, hvad de skal navngive deres nye vandven.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds