• 10. december 2023 19:13

Nyheder fra hele verdenen

Krusningseffekt af god gerning

Hancock

Af Hancock

maj 9, 2019


En anonym handling af venlighed har udløst en krusningseffekt af gode gerninger henover Missouri, efter at en kvinde købte en bog til 17$ fra butikken Target i sidste uge.

Den 27-årige Ashley Jost impulskøbte en bog i stormagasinet i Columbia, da hun kom i tanke om, at hun havde indgået en læsudfordring med sine venner.

Udfordringen bestod i at læse 10 sider af en bog hver dag i 75 dage. Med dette i tankerne greb Jost en kopi af “Kvinde, Stop med at sige undskyl: En skam fri plan for at imødekomme og opnå mål” af Rachel Hollis.

Ved sin hjemkomst satte Jost sig på sin sofa og begyndte at læse. Kort efter at hun satte sig, begyndte hendes hund at gø. Jost smed derefter bogen ned på puderne, så hun kunne berolige sin hvalp.

Da hun kom tilbage, var hun overrasket over at se en $ 5 seddel som lå på hendes gulv.

Med tanken om at seddelen stammede fra bogen, besluttede Jost sig for at bladre bogen igennem, for at se om der var andet der gemte sig.

Hun fandt så en lyserød seddel gemt mellem kapitlerne. Notatet læste:
“Til den person der køber denne bog: Jeg har en hård dag. Jeg troede måske, at jeg kunne lysne en andens dag op med denne lille overraskelse. Gå ud og køb en kop kaffe, en donut eller en ansigtsmaske. Øv dig på at pleje dig selv idag.

Husk at du er elsket. Du er fantastisk. Du er stærk. Kærlighed, Lisa. “

“Jeg mener, at det tager en virkelig speciel person at give energi og opmærksomhed på en dårlig dag for at forbedre andres,” fortalte Jost BBC. “Jeg ved, at jeg havde hård dag, for jeg ønskede bare at sidde i min pyjamas og spise is!”

Jost ønskede at dele den søde gestus med sine venner på de sociale medier, så hun lagde et billede af noten og kontanter op på Twitter. Billedet har fået tusindvis af retweets og likes, efter det blev offentliggjort af forskellige medier.

Jost siger at hun nu bliver oversvømmet med svar fra folk, der er blevet inspireret til at gøre deres egen tilfældige gode gerning for en fremmed. Selv hendes far fortalte hende, at han var motiveret til at betale for dagligvarer for den person, der stod bag ham i butikken.

Jost selv har selv sat sig for at videreføre den gode gerning, ved at bruge 5$ på gode gerninger hver dag i en uge. Hun har siden skrevet og lagt sin egen note og gavekort inde i en biblioteksbog; hun gav et gavekort til sin ven igennem som har haft en hård periode og hun betalte for kaffen til ​​den person der var bag hende på Starbuck’s drive-thru.

Jost selv siger at hun håber de dækningen og medieopmærksomheden vil nå Lisa sidst, nemlig forfatteren af den lyserøde note, så hun ved kan mærke effekten af hendes gode gerning.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds