• 2. juni 2023 18:28

Nyheder fra hele verdenen

Rejsen går til: BALI

Hancock

Af Hancock

mar 3, 2023

Magiske Bali

Bali er unik, Bali er uovertruffen
Der findes intet andet sted som Bali i verden. En magisk blanding af kultur, mennesker, natur, aktiviteter, vejr, kulinariske lækkerier, natteliv og smuk indkvartering. Bali bliver hvert år vurderet som et af de bedste rejsemål i verden af utallige hjemmesider, oversigtsportaler og rejsemagasiner – og det er der gode grunde til. Uanset alder, baggrund, budget eller interesse er der noget fantastisk for alle at udforske og opdage. Og det er et løfte.

 

16 vigtige tips til planlægning af en rejse til Bali, Indonesien

Der er nogle få tricks til at få det bedste ud af en rejse til Bali, lige fra at navigere i menneskemængderne til at være abe-kyndig. Vi har samlet 16 gode råd, som du kan bruge til dit næste besøg på gudernes ø.

Bali er et gudesmukt paradis

1. Forvent mange mennesker

I ikke-pandemiske tider er Bali, som er en af de mest turistede øer på jorden, næppe et uberørt paradis. Det kan være svært at undslippe menneskemængderne i det sydlige Bali og Ubud, men deciderede ensomhedssøgere vil være glade for at finde masser af afsides hjørner uden for disse primære turistcentre. Tag til de centrale bjerge eller Balis mere afslappede nord- og vestkyster.

2. Vælg din base med omhu

Det kan betale sig at gøre sig nogle overvejelser om din base på Bali, da kaotisk trafik og varmt vejr sandsynligvis vil få dig til at holde dig tæt på dit hotel eller gæstehus i stedet for at vandre langt til fods eller sidde i indelukkede taxaer. Hvis du er på udkig efter rigtig afslapning, er Kuta sandsynligvis ikke noget for dig. Hvis du ønsker at shoppe løs og spise mere end din kropsvægt i god mad, vil en uge på Nusa Lembongan sandsynligvis ikke gøre dig mæt. Find dit perfekte sted med hjælp fra Lonely Planets guide til “Bali for første gang”. (lonelyplanetguide > https://www.lonelyplanet.com/articles/first-time-in-bali-where-to-eat-stay-and-play>

3. Du skal ikke bekymre dig om “Bali mave”

Strenge kostvaner er ikke længere nødvendige for at undgå at tilbringe din Bali-ferie inden for to skridt fra et toilet. Engang var salater, skåret frugt, isterninger og de fleste kødtyper på farelisten, men hygiejnestandarden er blevet markant bedre på hele øen, og mange køkkener tilbyder økologiske produkter af god kvalitet. Der vil altid være tvivlsomme rejer derude, men ved at holde sig hydreret, undgå den berygtede lokale spiritus arak og indtage gadekøkkenet med en vis forsigtighed, bør den frygtede Bali-mave kunne holdes på afstand.

4. Klæd dig på til lejligheden

Strandtøj er ikke altid tilstrækkeligt på Bali – mange barer, restauranter og klubber i den højere ende af skalaen har en dresscode. Hvis du er usikker, så ring i forvejen for at undgå den potentielle pinlighed ved at blive afvist.

5. Respekter religiøse skikke

Religionen styrer alt på Bali. Du skal ikke blive sur, når en gade er spærret af til en ceremoni, eller din chauffør holder ind til siden midt på turen for at foretage en velsignelse – det er alt sammen en del af øens magi. Planlæg i overensstemmelse hermed, hvis dine rejsedatoer falder på Nyepi, hvor alt på Bali (selv lufthavnen) lukker ned for en dag, og klæd dig altid beskedent på (dæk skuldrene og knæene) og opfør dig ordentligt, når du besøger templer og hellige steder.

6. Forbered dig på en blandet pose af prisskilte

Det er stadig muligt at besøge Bali på en sparsommelig måde ved at bo på gæstehuse, spise på warungs og shoppe på lokale markeder, men du kan lige så let sprænge dine livsopsparing på Bali. Drikkevarer, måltider, spabehandlinger og værelsespriser på luksusvirksomheder har samme pris som i Australien, Storbritannien og USA. Hold øje med online-rabatter og happy hour-tilbud for at holde din bankbalance i plus.

7. Vær forsigtig med vilde og omstrejfende dyr

Gå en stor bue udenom vilde og omstrejfende dyr. De ser måske nuttede ud, men rabies og andre sygdomme er en alvorlig risiko på Bali, og aber er berygtede for deres tyvagtige adfærd. Balis herreløse hunde er talrige og ofte i ret dårlig forfatning. Hvis du gerne vil gøre en forskel, kan du overveje at give en “hundedonation” til Bali Dog Refuge, som hjælper med at redde og rehabilitere øens herreløse hundehvalpe.

8. Undgå vandflasker af plastik

Balis varme og fugtighed kræver konstant hydrering, men tænk på miljøet, før du køber endnu en drikkevare på flaske. Masser af plastaffald skyller op på Balis strande, og de lokale myndigheder oplyser, at de fjerner op til 60 tons om dagen i monsun-sæsonen. Hjælp med at reducere dette tal ved at investere i en flaske i rustfrit stål, som du kan genopfylde; de fleste gode caféer og restauranter har et vandfilter til rådighed, som du kan bruge gratis eller mod et lille gebyr.

9. Lær noget lokalt sprogbrug

Et par grundlæggende ord i Bahasa Indonesia vil bringe dig langt på Bali. Prøv selamat pagi (godmorgen), tolong (tak) og terima kasih (tak), til at starte med.

10. Husk, at lavsæson ofte er lig med regntid

Vær opmærksom på Balis regntid (januar til april og oktober til november), når du planlægger din rejse. Rabatter kan være fantastiske, men hvis du ender med at tilbringe din ferie indendørs, kan du måske komme til at tænke på, om det var turen værd at tage dertil. Heldigvis er regnen ofte begrænset til korte eftermiddagsregnbyger, så din ferie bliver sandsynligvis ikke helt aflyst.

11. Få styr på den aktuelle visum-situation

Visumsystemet for indrejse i Indonesien er under revision med indførelsen af et elektronisk system. Sørg for at tjekke med din nærmeste indonesiske ambassade eller konsulat for at få oplyst de seneste krav for din nationalitet inden afrejse.

12. Vær opmærksom på Moder Natur

Balis vulkaner er meget aktive og kan have mindre til meget alvorlige konsekvenser for flyvninger, hotelophold eller rejser i hele landet. Hold nøje øje med rejseadvarsler.

13. Overhold reglerne

Det indonesiske retssystem kan virke forvirrende og selvmodsigende, men det er bedst ikke at diskutere med politiet, hvis du bliver anklaget for en overtrædelse, der kan føles uretfærdig, og betale “bøder” med god vilje. Du skal ikke forvente nogen særbehandling, fordi du er udlænding, og det siger sig selv, at det er en meget dårlig idé at have noget med narkotika at gøre.

14. At forhandle respektfuldt

Du kan forhandle om mange ting og tjenester på Bali, men gør det respektfuldt og med et smil på læben. Du vil vide, hvornår sælgeren har nået sin grænse, og på det tidspunkt skal du ikke presse den. Hvis du er i tvivl, så gå væk – hvis sælgeren ikke kommer efter dig, kan du være sikker på, at de ikke er villige til at sænke prisen yderligere.

15. Respekter havet

Selv hvis du er en ivrig strandgænger og dyrker surfing, kan Balis kraftige bølger, stærke strømme og udsatte klipper være forræderiske, så vær forsigtig, og svøm ikke alene, medmindre du er helt kompetent til at gøre det. Vis lige så stor respekt for stranden ved ikke at efterlade affald (herunder cigaretskodder) – når tidevandet kommer, vil det blive suget ud i havet med store omkostninger for det marine økosystem til følge.

16. Stress ikke, men vær opmærksom

Der har været terrorangreb og naturkatastrofer på Bali, og med omkring seks millioner turister, der hvert år besøger Bali, er det realistisk, at nogle rejsende kan komme i vanskeligheder. Hold dig sikker, bær altid hjelm, når du kører på cykel eller scooter, vær respektfuld, og gør ikke noget, du ikke ville gøre i dit hjemland – på den måde er du på rette vej til dit livs ferie.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds