• 30. maj 2023 10:19

Nyheder fra hele verdenen

Lars Larsen æraen er slut! – Udlandet skriver:

Hancock

Af Hancock

aug 19, 2019

Lars Larsen, grundlæggeren af ​​detailmøbelkæden Jysk og en af ​​Danmarks rigeste mænd, er død. Han blev 71 år.

 

Larsen døde i sit hjem i Silkeborg, i mandags, siger virksomheden i en erklæring. Han var gået af som Jysks formand to måneder tidligere efter at have fået diagnosen kræft.

 

Larsen var kendt for sin evne til at nedbringe omkostningerne hos sine virksomheder og plejede sit image som en forretningsmand, der var i stand til at få og give gode tilbud. I årtier har han medvirkende i Jysks tv-reklamer, hvilket gjorde ham til en offentlig figur i Danmark. På det tidspunkt, hvor han døde, var Larsen en af ​​Danmarks rigeste mennesker med en formue på over 3 milliarder dollars ifølge Bloomberg Billionaires Index.

 

 

Lars Kristinus Larsen blev født den 6. august 1948 i Arnborg, vest for Danmark. Han startede som lærling i en butik i 1966 og åbnede derefter sit eget firma i 1979 og grundlagde Jysk med $ 20.000 i besparelser. Han udvidede forretningen til en detailkæde, der fokuserede på billige husholdningsvarer såsom sengelinned og havemøbler. I dag driver virksomheden mere end 2.700 butikker i over 52 lande med en årlig omsætning på ca. $ 4 milliarder.

 

”Danmark har mistet en af ​​sine giganter,” sagde Brian Mikkelsen, lederen af ​​Det Danske Handelskammer og en tidligere forretningsminister, i et tweet.

 

I et interview med Bloomberg i 2013 karakteriserede Larsen hans følelser over for sit firma på samme måde som mellem en far og hans barn.

 

”Jeg vil sælge alle andre ting før Jysk,” sagde han. ”Det er mit barn, og du sælger ikke dit barn.”

 

Larsen overleves af sin kone Kristine, deres to børn og fire børnebørn. Hans søn Jacob Brunsborg, 47, har erstattet ham som formand i Jysk.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds