• 11. december 2023 13:53

Nyheder fra hele verdenen

Snip snap snude, så var Sofie Carsten Nielsen ude…

Hancock

Af Hancock

apr 17, 2023 #indland, #Politik

Tidligere formand for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, har fået nyt job som EU Bio Project Director i Dansk Industri (DI). Det bekræfter Dansk Industri i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Sofie Carsten Nielsen tiltræder stillingen den 1. maj, og hun forlader dermed Folketinget.

TV2 har indhentet ovenstående oplysning

Dansk Industri har inviteret til doorstep i Industriens Hus senere på dagen, hvor både Sofie Carsten Nielsen og administrerende direktør for Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen vil deltage.

Sofie Carsten Nielsen var politisk leder for Radikale Venstre fra 2020 til 2022. Efter folketingsvalget i november, hvor de radikale fik et dårligt valgresultat med 3,8 procent af stemmerne og en tilbagegang på ni mandater, meddelte hun, at hun ville stoppe som leder for partiet.

På et pressemøde udtalte Sofie Carsten Nielsen, at hun ville fortsætte som folketingsmedlem, men nu har hun altså valgt at forlade politik til fordel for en stilling i erhvervslivet.

EU Bio Project Director er en nyoprettet stilling i Dansk Industri, hvor Sofie Carsten Nielsen skal arbejde med at styrke dansk erhvervslivs position inden for bioøkonomien i EU. Bioøkonomi er en betegnelse for produktion og anvendelse af biobaserede ressourcer, der kan erstatte fossile ressourcer og reducere miljøbelastningen.

Sofie Carsten Nielsen har tidligere arbejdet med klima og miljø som politisk leder for Radikale Venstre og som minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. Hun har også tidligere været ansat i Dansk Industri som chef for klima og energi.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds