• 2. juni 2023 17:49

Nyheder fra hele verdenen

Det er i aften vi skal slå Les Bleus – Danmark vs. Frankrig

Hancock

Af Hancock

sep 25, 2022

På den sidste spilledag i League A Group 1 i UEFA Nations League tager et dansk hold, der går efter finalen, imod et fransk hold, der er fast besluttet på at undgå nedrykning til League B.

Kasper Hjulmands mandskab tabte som bekendt 2-1 til Kroatien sidste gang, mens Les Bleus vandt 2-0 over Østrig før deres tur til København på søndag.

En sejr til Danmark over Kroatien ville have sikret os en plads i finalen i Nations League, men Hjulmands hær havde ikke noget svar på de “ternedes” overlegenhed i et 2-1-nederlag torsdag aften.

Efter en kedelig og målløs indledning i de første 45 minutter, hvor Danmark dog overtog kampen efter en hektisk indledning, var det Borna Sosa og Lovro Majer, der efter Christian Eriksens udligning, fik scoret for Kroatien, som nu har overtaget Danmarks førsteplads på ranglisten.

Der er dog kun det ene point i det, og Danmark ved, at alt andet end en sejr over Les Bleus vil henvise dem til en andenplads – en uafgjort ville ikke være nok, da Kroatien fører på point i head-to-head.

Selv hvis danskerne skulle skabe et seismisk chok mod Frankrig, vil deres skæbne være beseglet, hvis Kroatien besejrer bundholdet Østrig i weekenden, men Hjulmands mandskab kan prale af æren af at være topscorer i Gruppe 1 i Liga A med syv scoringer.

Det kan godt være, at slutrundens drøm ikke bliver til virkelighed for Danmark, men det er endnu et vigtigt fremskridt for de rød-hvide, som to måneder efter søndagens kamp skal kæmpe mod Frankrig i deres VM-gruppe.

Udsigten til, at de regerende Nations League-mestre fra Frankrig ville pakke deres tasker og blive sendt ned i Liga B var meget reel inden besøget af Østrig, idet problemer på og uden for banen plagede det franske fodboldforbund og Didier Deschamps.

På trods af at Frankrig mistede en række stjernenavne til skader før landskampspausen og måtte se endnu flere spillere udgå på grund af fysiske problemer mod Ralf Rangnicks mandskab, vandt Frankrig alligevel fortjent med 2-0 takket være Kylian Mbappe og Olivier Girouds mål.

Giroud, der var tilbage i Bleus XI med et brag, blev rost af både holdkammerater, fans og journalister, da han lagde op til Mbappe, inden han scorede sit 49. mål for Frankrig, og han mangler kun tre point for at slå Thierry Henrys rekord for mænd på 51 mål.

Frankrig har nu løftet sig selv til tredjepladsen i League A Group 1 – hvilket er den højeste placering, de kan få – og med tre point i København vil de kunne undgå nedrykning, men ethvert andet resultat vil åbne døren for Østrig til at overtage dem.

Les Bleus-troende kan ånde lettet op, da de ved, at deres hold ikke har tabt på udebane i nogen turnering siden juni 2019, men de blev besejret 2-1 af Danmark for tre måneder siden, hvor Andreas Cornelius scorede 2 mål.

Danmark fik ikke nye skadesproblemer i midtugen i nederlaget til Kroatien, hvor den efterspurgte playmaker Jesper Lindstrøm måtte undværes på grund af sygdom, men Hjulmand er sikker på, at Eintracht Frankfurt-manden vil være til rådighed her.

Martin Braithwaite fik lov til at stå i spidsen for holdet mod Kroatien, men holdt kun 59 minutter i den kamp, og Kasper Dolberg vil derfor have en god chance for at spille når Frankrig kommer på besøg i aften.

Mikkel Damsgaard og Rasmus Kristensen er blandt Hjulmands muligheder for udskiftning på de brede pladser midt i den hurtige omstilling, mens Eriksen skal på jagt efter sit 40. mål for landsholdet.

Danmarks rækker er måske nok fuldtallige, men et reduceret fransk hold var vidne til, at Jules Kounde og Mike Maignan begge udgik med skader i sejren over Østrig, hvor førstnævnte beskadigede sit lår, mens AC Milan-målmanden fik problemer med en lægskade.

William Saliba og Alphonse Areola kom fra bænken for at erstatte duoen i midtugen og bør nu blive indlemmet i førsteholdstruppen, da Dayot Upamecano og Alban Lafont accepterer pladser blandt udskiftningerne.

Debutanterne Youssouf Fofana og Benoit Badiashile fik ros for deres præstationer mod Østrig, og på trods af den begrænsede hviletid bør Deschamps opstille en forholdsvis lignende hold i betragtning af Les Bleus’ desperate behov for en sejr.

Danmark mulig startopstilling:
Schmeichel; Andersen, Christensen, Kjaer; Kristensen, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Eriksen, Damsgaard; Dolberg

Frankrigs mulige startopstilling:
Areola; Saliba, Varane, Badiashile; Clauss, Fofana, Tchouameni, Mendy; Griezmann; Mbappe, Giroud

 

Bud på resultatet herfra redaktionen er 1-0 til Frankrig – dog ser vi gerne muligheden for en 2-1 sejr til Danmark – dog er buddet at vi ikke overskrider 3 mål i kampen – god fornøjelse.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds