• 11. december 2023 12:55

Nyheder fra hele verdenen

Vi fører nu, men hvad sker der i aften?! Danmark vs. Kroatien

Hancock

Af Hancock

sep 22, 2022

Danmark kan sikre sig en plads i finalen af UEFA Nations League 2022-23, når vi torsdag tager kampen op mod Kroatien i Liga A gruppe 1 på Maksimir Stadion.

Kampstart 20:45

Kasper Hjulmands mandskab fører i øjeblikket rækken med ni point, mens de ternede kun ligger en plads og to point dårligere end Danmark i top.

Kom gerne med jeres bud på resultatet i aften ? Vi trækker lod mellem alle korrekte ciffer-bud, om en vinder til gratis adgang til alle Premium+ artikler nu, og det næste år fremover ?Det vil sige, gæt det rigtige resultat, og vær med ? Gå til vores Facebook her >>

Fire år efter at være blevet forvist til andenpladsen ved VM i 2018 fik Kroatien en længe ventet hævn over Frankrig og øgede problemerne for et uheldigt Bleus-mandskab med en 1-0-sejr i deres seneste Nations League-møde.

Her afgjorde Luka Modrics straffespark i femte minut kampen resultatet tilbage i juni og slog endegyldigt fast, at Frankrig ikke ville komme med til slutrunden.

Kroatien har på den anden side al mulig grund til at tro på, at en eftertragtet plads i næste fase kan blive deres, da Zlatko Dalics mænd hentede syv point ud af 12 i juni og bragte sig selv op på andenpladsen i tabellen, kun to point efter Danmark og tre point foran Østrig, som de møder den 25. september.

Et nederlag i aften torsdag d. 22-0922  ville derfor sætte en stopper for den kroatiske drøm om Nations League-herredømme for tredje gang i træk, da de ternede spillere opnåede to tredjepladser i 2018-19 og 2020-21, men heldet har været på deres side siden Euro 2020.

Dalics mænd har faktisk kun tabt én af deres seneste 13 kampe i alle turneringer siden deres ottendedelsfinale ved de kontinentale mesterskaber, mens Dalic forbereder sig på at føre sit hold ind i gruppe F ved VM 2022 sammen med Belgien, Canada og Marokko.

Formlen for Danmark i aften er enkel – vind, og vores plads i Nations League-slutrunden vil være sikret. På trods af at være parret med de nuværende verdensmestre og vicemestre fra 2018, er Kasper Hjulmands modstandsdygtige årgang gået til sagen med stor professionalisme og gåpåmod.

Kasper Hjulmand dirigerer sine tropper

 

 

Danmark fik ni point i de første fire kampe i League A gruppe 1 og afsluttede en positiv juni-periode med en 2-0-sejr over Østrig i det seneste opgør, da Jonas Wind og Andreas Skov Olsen slog til inden for de første 45 minutter.

Euro 2020-semifinalisterne er sikre på, at de ikke kan ryge ned i gruppe B, uanset hvad der sker i denne måned, og begge deres hidtidige udekampe i 2022-23 Nations League er indtil videre endt med 2-1-sejre mod henholdsvis Frankrig og Østrig.

Ikke siden juni 2021 har Danmark været involveret i en uafgjort i nogen konkurrence – da det blev holdt 1-1 af Tyskland i en venskabskamp – og verdens 10. rangerede nation kan se frem til kampe mod Frankrig, Tunesien og Australien i VM-gruppe D.

Mario Pasalic var på mål, da Kroatien besejrede Danmark 1-0 tilbage i juni, hvilket markerede den tredje sejr i træk for de ternede mod gruppeførerne, som ikke er kommet ud i den rigtige ende af målscoren i denne kamp siden 1999.

DK-N´s lidt naive bud på denne kamp er 2-1 til Danmark – realistisk kan den ende 1-1 – men håbet er plænegrønt, så vi holder på 2-1 til DK.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds