• 29. september 2023 18:54

Nyheder fra hele verdenen

Somalia ramt af eksplosioner, 100 dræbte og omkring 300 sårede

Hancock

Af Hancock

okt 30, 2022

Regeringen giver al-Shabaab skylden…

Ingen gruppe har dog taget ansvaret for angrebene. Den somaliske regering har dog givet den al-Qaeda-forbundne terrorgruppe al-Shabaab skylden, som har udført hyppige angreb i hovedstaden.

100 mennesker er dræbt af to bilbomber i Somalias hovedstad Mogadishu d.d. Samtidig er mange mennesker kommet alvorligt til skade, hvorfor dødstallet frygtes at stige. Præsident Hassan Sheikh Mohamed sagde tidligt søndag, at næsten 300 mennesker er blevet såret i eksplosionerne. Han betegnede disse angreb som “ekstremt grusomme og feje handlinger.”

Et offer for al-Shabaabs brutale terrorregime i Mogadishu kommer til hægterne på Martini-hospitalet, et nedlagt hospital i byens centrum, der er ved at blive renoveret af AMISOM-styrker (Den Afrikanske Unions mission i Somalia).

Hvem står bag!?:
Indtil videre har ingen gruppe taget ansvaret for disse angreb.
Den somaliske regering har dog peget på den al-Qaeda-tilknyttede al-Shabaab-terrorgruppe som synderen. Al-Shabaabgruppen har udført hyppige angreb i hovedstaden. Angrebene i Mogadishu kom på en dag, hvor præsidenten, premierministeren og andre højtstående embedsmænd mødtes for at diskutere en udvidet indsats for at netop at bekæmpe terrorgrupper, herunder al-Shabaab.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds