• 11. december 2023 13:32

Nyheder fra hele verdenen

Risiko for Kraftig Regn og Potentielle Oversvømmelser i Hele Danmark

Hancock

Af Hancock

okt 23, 2023

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt advarsler om betydelige mængder regn over Danmark på tirsdag og onsdag.

Prognoserne indikerer regn i stort set hele landet, med særlig fokus på den centrale del af Østjylland. DMI-meteorolog Martin Lindberg afslørede, at der forventes mellem 30 og 40 millimeter regn i løbet af tirsdag og natten til onsdag, primært koncentreret omkring Østjylland.

Der er specifikke kriterier for at definere kraftig regn: enten 24 millimeter inden for seks timer eller 30 millimeter inden for 24 timer. Hvis sidstnævnte kriterium opfyldes, akkumuleres regnen mindre intensivt. DMI vil udsende en officiel advarsel, hvis situationen eskalerer til dette niveau, selvom det endnu ikke er tilfældet.

Selvom det minder om det stormfulde vejr i weekenden, vil det kommende vejr ikke inkludere de samme kraftige vinde eller problemer med højvande. På tirsdag vil der være en frisk til stærk østenvind, der gradvist aftager i løbet af onsdagen.

Særligt Østjylland ser ud til at blive hårdt ramt

DMI’s hydrologer holder nøje øje med floder i og omkring Østjylland, herunder Aarhus Å, Odder Å, Bygholm Å ved Horsens, Vejle Å og Kolding Å. Disse områder oplever vandstande, der er højere end normalt, og hvis nedbøren overstiger 30 millimeter, kan der forekomme lokale oversvømmelser, advarede meteorologen.

Regnen begrænser sig ikke kun til Østjylland; det forventes at påvirke næsten hele landet, dog i varierende grad. De fleste regioner kan forvente omkring 20 millimeter regn, hvilket understreger vejrforholdenes omfattende karakter. Indbyggerne opfordres til at holde sig opdaterede og træffe nødvendige forholdsregler for at mindske potentielle oversvømmelsesrelaterede risici.

Ustadigt efterårsvejr for alle pengene

De kommende dage byder vejret på mange skyer, regn, byger og kun lidt sol ind imellem, og en overgang bliver det blæsende fra øst.
Det ustadige vejr skyldes flere lavtryk, der de kommende dage nærmer sig De Britiske Øer fra vest. På grund af et højtryk over Nordskandinavien og Finland bremser lavtrykkene op over De Britiske Øer, hvor de efterhånden svækkes og erstattes af nye lavtryk. Selvom lavtrykkene ikke når ind over Danmark, så vil deres fronter nå os fra vest eller sydvest, og nogle af dagene ser ud til at blive rigtig våde.
I den kommende uge vil der altså være rig mulighed for at få testet om regntøj og gummistøvler er tætte, mens solbrillerne godt kan blive hjemme.

Kilde: DMI

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds