• 14. juli 2024 19:06

Nyheder fra hele verdenen

Peter Belli, en ikonisk dansk musiker, er gået bort i en alder af 79 år

Hancock

ByHancock

jun 9, 2023

Den danske musikverden er i sorg efter at have mistet en af sine mest elskede figurer.

Peter Belli, en fremtrædende dansk sanger og skuespiller, er afgået ved døden i en alder af 79 år. Familien har offentliggjort nyheden i en pressemeddelelse fra pladeselskabet Target Group.

I pressemeddelelsen lyder det: “Der er med stor sorg, vi må meddele, at vores elskede mand, pappa, dadi og svigerfar, Peter Belli, er gået bort. Efter længere tids sygdom er han 8. juni 2023 sovet stille ind med de nærmeste omkring sig.”

Peter Belli, der har haft en lang og imponerende karriere, var kendt både som sanger og skuespiller. Han debuterede som sanger tilbage i 1959 og har sidenhen udgivet utallige hits. Nogle af hans mest kendte numre inkluderer “Ulven Peter”, “Ingen regning” og “Istedgade”.

I 2017 meddelte Belli, at han ville trække sig tilbage fra scenen og afslutte sin karriere som musiker. Hans sidste udgivelse, “En sidste sang”, der udkom i foråret, er en duet mellem Peter Belli og hans søn Michel Belli, der også er sanger. Sangens refreng lyder blandt andet: “Der er altid en sidste sang, hvor vi siger farvel for sidste gang.”

Ud over sin musikalske karriere var Peter Belli også en dygtig skuespiller. Han medvirkede i tv-serien “Taxa” og lagde stemme til tegnefilm som “Løvernes konge” og “Bennys Badekar”. Han spillede også i film som “Den dobbelte mand” og “Flyvende farmor”.

Peter Belli har flere gange deltaget i Melodi Grand Prix og efterlader sig en storslået arv inden for dansk musik og underholdning. Han var gift med sin livspartner, June Belli, siden 1967, og sammen fik de tre børn, Michel, Chano og Natasja.

Med Peter Bellis bortgang har musikverdenen mistet en sand legende, hvis musik og bidrag vil blive husket og elsket af fans og beundrere i mange år fremover. Hans eftermæle vil forblive en del af den danske kulturarv og være et symbol på talent og lidenskab for musikken.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds