• 13. marts 2025 7:13

Nyheder fra hele verdenen

Mette Frederiksen angrebet…

Hancock

ByHancock

apr 21, 2024
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S)

I takt med den stigende digitalisering af vores samfund er sociale medier blevet en integreret del af vores hverdag.

Fra at være platforme til at dele øjeblikke, meninger og forbindelser, er de sociale medier imidlertid blevet et sted, hvor tonen kan blive hård og konfronterende. Denne tendens til at skrive hårdt til hinanden på nettet er blevet stadig mere udbredt, og det rejser spørgsmål omkring kommunikationsetikette, mental sundhed og samfundsudvikling.

En af de åbenlyse årsager til den skærpede tone på sociale medier er den anonymitet, som platformene tilbyder. Bag skærmen føler folk sig ofte mere befriede for at udtrykke deres meninger uden frygt for konsekvenser. Dette kan føre til, at folk bliver mere uhæmmet og mindre hensynsfulde med deres ordvalg, hvilket kan resultere i skarpere og mere aggressive kommentarer.

Mette skriver på Facebook
Den hårde tone på de sociale medier er ikke noget nyt. Chikane, sexisme, skældsord, had og trusler. Det er desværre en del af hverdagen for mange af jer – og os. Det bekymrer mig. Dybt.
Vi har hørt om unge mennesker, der deltager i X Factor, og som modtager racistiske og hadefulde beskeder. Journalister, forskere og offentligt ansatte, som modtager trusler, når de passer deres arbejde. Sportsudøvere, der lægges for had. Politikere, der skal høre på nedsættende tale og usandheder.
Den seneste tid har jeg selv modtaget mange hadefulde beskeder og trusler. I et omfang, jeg ikke har oplevet før. Og i en tone, der er meget grov. Som statsminister skal man selvfølgelig have en høj tolerance. Sådan er det, når ens beslutninger påvirker hverdagen for mange. Når man er passioneret omkring sine holdninger. Det er et vilkår. Men der er ord og kommentarer, som er så voldsomme, at ingen skal finde sig i det. Uanset om man deltager i den offentlige debat eller blot passer sit arbejde.
Jeg deler her nogle af de kommentarer, jeg har modtaget. Måske andre har mod på at gøre det samme. Så vi får en nødvendig debat om, hvordan vi taler ordentligt til og om hinanden. Og så håber jeg, at vi alle vil gøre os mere umage. Et demokrati lever af samtalen. Af at vi kan diskutere med hinanden. Fremføre vores argumenter. Lytte. Også til dem, vi er uenige med. Og forhåbentlig blive klogere. Flere har sagt eller skrevet til mig, at de afholder sig fra at deltage i debatten på min profil. Fordi tonen er så grim. Det er skadende for den demokratiske samtale. Og det går ganske enkelt ikke.”

 

DK-N DK fortsætter artiklen herunder:

Desuden har den øgede politisering og polarisering af samfundet også bidraget til den skærpede tone på sociale medier.
Sociale medier har skabt ekkokamre, hvor folk med lignende synspunkter samles, hvilket kan føre til gruppetænkning og en “os mod dem” mentalitet. Dette kan yderligere forstærke den skarpe tone, når brugere støder på modsatrettede synspunkter, og det kan ende i verbale kampe og personangreb.

En anden faktor, der bidrager til den skærpede tone, er den hurtige natur af sociale medier. I en verden af ​​korte beskeder og hurtige reaktioner kan det være fristende at reagere impulsivt og uden at tænke sig om. Dette kan føre til misforståelser, overdrevne reaktioner og eskalering af konflikter, hvilket igen bidrager til den aggressive atmosfære.

Den skærpede tone på sociale medier kan have alvorlige konsekvenser for både individet og samfundet som helhed. Det kan påvirke folks mentale velbefindende ved at udsætte dem for chikane, mobning og negativ feedback. Derudover kan det bidrage til en giftig samtaleskultur, hvor konstruktiv debat og respektfuld dialog erstattes af konfrontation og aggression.

For at imødegå den skærpede tone på sociale medier er det vigtigt at fremme en kultur med respekt, tolerance og empati. Det kræver, at brugere tænker sig om, før de poster, og at de overvejer konsekvenserne af deres ord. Derudover er det vigtigt at fremme mediekompetence og digital dannelse, så folk bedre forstår, hvordan man navigerer og kommunikerer på sociale medier på en sund og konstruktiv måde.

I sidste ende er det op til os alle sammen at bidrage til at skabe et mere positivt og respektfuldt online miljø. Ved at tænke over vores ord og handlinger og ved at fremme en kultur af tolerance og empati kan vi alle bidrage til at gøre sociale medier til et bedre sted for os alle.

 

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK