• 29. september 2023 18:15

Nyheder fra hele verdenen

Vulkansk udbrud i Kamchatka i Rusland truer luftfarten

Hancock

Af Hancock

apr 11, 2023 ,

Shiveluch-vulkanen i Ruslands fjernøstlige del har blæst en askesøjle omkring 10 kilometer høj, hvilket truer luftfarten. Shiveluch havde sidst et større udbrud i 2007.

Shiveluch-vulkanen på den russiske Kamtjatka-halvø er tidligt tirsdag gået i udbrud og har sendt en askesøjle 10 kilometer højt op i luften, hvilket udgør en øget trussel mod flytrafikken, oplyser Kamchatka Volcanic Eruption Response Team (KVERT).

Holdet har udstedt en kode rød meddelelse fra vulkanobservatoriet for luftfart, hvori det bemærkes, at askeeksplosioner i 15 kilometers højde kan forekomme når som helst.

“Den igangværende aktivitet kan påvirke internationale og lavtflyvende fly”, lød det.

Askeskyen efter udbruddet drev mod vest og syd og målte 400 gange 270 kilometer, oplyste Kamtjatka-afdelingen af det russiske videnskabsakademis geofysiske undersøgelse på Telegram.

Russiske medier oplyste, at askeskyen stadig spreder sig.

Kamtjatka har omkring 160 vulkaner
De lokale myndigheder har lukket skoler og beordret beboerne i de nærliggende landsbyer til at blive indendørs, oplyser lederen af den kommunale region Ust-Kamtjatskij, Oleg Bondarenko, i et Telegram-opslag.

Nærliggende byer blev dækket af et tykt lag aske efter udbruddet

Halvøen i det nordlige Stillehav har omkring 160 vulkaner, men kun omkring to dusin af dem er aktive. UNESCO opfører Kamtjatkas vulkaner som et verdensarvsområde.

En af Kamtjatkas største og mest aktive vulkaner, Shiveluch, har haft anslået 60 betydelige udbrud i de seneste 10.000 år, hvoraf det sidste store udbrud fandt sted i 2007.

Se livedækning her på engelsk:

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds