• 29. september 2023 19:40

Nyheder fra hele verdenen

Ukraine mørkelagt – 4,5 millioner mennesker ramt

Hancock

Af Hancock

nov 4, 2022

Indbyggere i Kiev om strømafbrydelser: “Vi må forblive stærke

Torsdag var 4,5 millioner ukrainere efter sigende uden strøm. Landets præsident Volodymyr Zelensky beskylder nu Rusland for “energiterrorisme”, efter at russiske styrker har angrebet Ukraines energinet i flere uger.

At udholde russisk energiterrorisme og klare denne prøvelse er en af vores vigtigste opgaver lige nu“, siger Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale.

Kiev og ti andre regioner siges at være ramt af strømafbrydelsen.

I den seneste måned har Rusland gennemført omfattende missil- og droneangreb mod ukrainske energianlæg. En tredjedel af Ukraines kraftværker er angiveligt blevet ødelagt, ifølge præsident Zelensky. Den ukrainske regering har opfordret befolkningen til at spare på elektriciteten, rapporterer BBC.

Mange indbyggere i blandt andet Kiev, benytter deres mobiltelefoner til at lyse op, når de bevæger sig rundt.  En af de mange indbyggere i hovedstaden, der er berørt af strømafbrydelsen, er Vladimir.

Vi forstår, at dette kun er midlertidigt, indtil vi vinder krigen. Vi kan vente, vi vil kæmpe, det er ikke et problem for os,” siger han.

Tegn på svaghed:
Ruslands strategi med at angribe civil infrastruktur i Ukraine er et tegn på “svaghed”, mener Zelenskyj.

De kan ikke slå Ukraine på slagmarken, så de forsøger at knække vores folk på denne måde i stedet“, siger han i sin daglige tale.

Ruslands energiministerium har bekræftet,at angrebene er rettet mod Ukraines energiinfrastruktur.

 

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds