• 29. september 2023 18:37

Nyheder fra hele verdenen

Er der et orange skær i horisonten!?

Hancock

Af Hancock

nov 5, 2022

Donald Trump har givet sit hidtil stærkeste hint om, at han måske stiller op igen.

Den tidligere amerikanske præsident sagde til en forsamling i Iowa, at han “meget, meget, meget, meget sandsynligt vil gøre det igen” i 2024. Senere kom det frem i amerikanske medier, at en formel meddelelse muligvis vil blive fremsat den 14. november.

Trump talte ved det første af fire møder på fem dage, hvor han fører kampagne for de republikanske kandidater ved midtvejsvalget i næste uge.

Præsident Joe Biden rejser også rundt i landet for at få folk til at stemme.

Hverken Biden eller Trump er på stemmesedlen næste tirsdag, hvor de amerikanske vælgere skal afgøre magtbalancen i den amerikanske kongres og i de vigtigste guvernørposter i delstaterne.

Men midtvejsvalget vil sætte det politiske landskab i USA op til præsidentvalget om to år.

Jeg stillede op to gange,” sagde han. “Jeg vandt to gange og gjorde det meget bedre anden gang end første gang, idet jeg fik millioner flere stemmer i 2020, end jeg fik i 2016.

“Og ligeledes fik jeg langt flere stemmer end nogen siddende præsident i vores lands historie.

“Og nu for at gøre vores land succesfuldt, og sikkert og herligt. Jeg vil meget, meget, meget, meget sandsynligvis gøre det igen.”

“Meget snart,” sagde han til den jublende forsamling. “Gør jer klar.

Trump vandt de fleste stemmer nogensinde – 72 millioner – til en siddende præsident i 2020, men tabte alligevel til udfordreren, demokraten Biden, som fik 81 millioner stemmer.

Illustration DK Nyheder – 2022

 

Biden – som torsdag førte valgkamp i New Mexico og Californien – har angiveligt mødtes med højtstående rådgivere for at planlægge sin potentielle genvalgskampagne i 2024, hvilket lægger op til en mulig omkamp med Trump.

Trump har for sin del i månedsvis hintet om en potentiel tredje kampagne for Det Hvide Hus.

I oktober fortalte han ved et møde i Texas: “Jeg bliver nok nødt til at gøre det igen.” I Pennsylvania i september sagde han: “Jeg bliver måske nødt til at gøre det igen.”

Trumps tidligere seniorrådgiver, Kellyanne Conway, sagde tidligere torsdag ved et arrangement i Washington DC, at hendes tidligere chef “snart ville annoncere” sine mulige præsidentplaner.

Hun fortalte, at hun gav hr. Trump kredit for at have modstået fristelsen til at erklære et kandidatur til Det Hvide Hus allerede i år, da det ville have distraheret fokus væk fra de republikanske kandidater i midtvejsvalget.

Hvis han stiller op i 2024, vil han måske ikke gå uanfægtet inden for sit eget parti.

Potentielle republikanske rivaler omfatter bl.a. Trumps tidligere vicepræsident Mike Pence og Floridas guvernør Ron DeSantis.

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds