• 29. september 2023 18:12

Nyheder fra hele verdenen

Tilstand og mål i Pakistan – Covid19

Hancock

Af Hancock

apr 4, 2020

Premierminister Imran Khan talte på en pressekonference under en ceremoni, der blev arrangeret for Corona Relief Fund, i Lahore, lørdag. – 

Pakistan vil fremstå som en stærkere nation og blive en velfærdsstat, når den besejrer coronavirus-pandemien, sagde premierminister Imran Khan lørdag.

Han udtrykte tillid til, at det på trods af de mange udfordringer, Pakistan har fået fra coronavirus-udbruddet, kan fremstå som en stærkere nation og blive den virkelig velfærdsstat, som altid har været visionen for Pakistan.

”Når vi kommer ud på den anden side af denne udfordring, vil vi være en helt anden nation. Vi vil være den nation, der blev forestillet sig og som er målet.

”Det var en stor vision, som vi har glemt,” sagde premierministeren under en ceremoni, der blev arrangeret for Corona Relief Fund i Lahore.

Han sagde, at den “primære årsag til, at vores respekt i verden er faldet, og vi står over for så mange vanskeligheder, er fordi vi efterlod visionen om et forenet Pakistan så langt bagude”.

–  at forretningsfolk i hans erfaring, står over for større tab, ikke når der er svære tider, men når de i disse tider prøver at tage “genveje” eller begå svig.

“De, der tager sådanne tider som en test og står overfor det som en udfordring, kommer stærkere ud.”

Han udbad sig tålmodighed fra alle pakistanere, og premierministeren sagde, at den største kvalitet, man kan besidde, er at have tålmodighed i hårde tider. “De, der er tålmodige, kommer langt i livet. De, der kaster deres hænder i luften og giver op, rangerer blandt de mange, der vil mislykkes.”

 

Premiereministeren udtaler, at man må indrømme, at dette er vanskelige tider for alle. “Det er vanskeligt, fordi ingen har erfaring med at tackle en sådan krise.”

Med henvisning til eksemplet med gigantiske økonomier, der har langt større ressourcer og institutioner med sundhedssystemer, samt som har overlegen likviditet, – langt mere end Pakistan har mulighed for at bruge på hele befolkningen.

“USA har udarbejdet en nødpakke på $ 2.000 mia., mens vi næppe kan rejse en pakke på $ 8 mia.”

Han tilføjer, at til trods for deres ressourcer var der, er der “en nedsmeltning af deres systemer”.

“Hvis det er dette, der kan ske med dem, var vores situation dyster til at begynde med.”

 

Premiereministeren fortæller, at omkring 50-60 millioner mennesker allerede er under fattigdomsgrænsen og ikke har råd til at spise to måltider om dagen. “I segmentet over disse mennesker er 50-60 millioner andre, der er lige ved grænsen. Hvis en ulykke rammer dem, skubbes de under fattigdomsgrænsen.”

At de med midler skal bidrage, og regeringens “historiske” pakke vil fortsat blive udvidet løbende ved siden af.

Statsministeren indskærpede, at landets fulde indsats lige nu er rettet mod at beskytte den mest sårbare sektor lige nu – de daglige lønarbejdere.

“Den lille butikkejer, rickshaw-chaufføren, dem, der er i byggeri, maleren, svejseren, de sidder alle hjemme lige nu.”

“Der er en fin balance mellem at stoppe spredningen af ​​virussen og tage sig af de fattige.”

”På den ene side lukkede vi alle steder, hvor folk kunne samles, men på den anden side er vi nødt til at føre vores anliggender på en måde, så vi ikke lader disse sårbare segmenter føle den økonomiske nedtur, der følger af sådanne foranstaltninger.

”Vi har åbnet byggebranchen,” sagde premierministeren, der vil give ”de fleste job” i byerne.

Han sagde i landsbyerne, at landbrugssektoren har fået lov til at fungere som sædvanligt, da det er en livsnødvendighed for beboerne i landdistrikterne.

“Hver dag sætter vi os ned og tænker over, hvilke andre sådanne brancher vi kan åbne for at imødekomme denne balance.”

Corona »Hjælpetigre« til hjælp i ‘lang krig’

Han forklarede at hidtil har 600.000 frivillige har ansøgt om Corona Relief Tigers-styrken, der vil føre kampen mod pandemien.

“Ingen bør være under det falske indtryk af, at pakistanere forbliver i sikkerhed,” fortsatte premierministeren, mens han advarede nationen om, at kampen mod coronavirus vil være “en lang krig”.

Han opfordrede alle til at forblive selvdisciplinerede og udøve omhu.

Premieren sagde, at en nedlukning helt sikkert vil blive implementeret, uanset hvor en større bølge i smittede opstår, men for at et lockdown skal være succes, skal styrken være fuldt operationel, så fødevareforsyningen er i stand til at nå hver husstand.

‘Organiseret velgørende arbejde’

Han sagde, at det gør ham glad for at se, at så mange fonde og velgørenhedsorganisationer har trådt til, og huskede, at da han startede Shaukat Khanum, var det kun Edhis navn, der var fremtrædende ved større donationer og velgørenhedsarbejde i stor skala.

Premierminister Imran sagde, at Pakistan rangerer som den femte eller sjette mest velgørende nation. Han sagde, at folk kun donerer, når de har tillid til, at de vil blive brugt som tilsigtet.

Han sagde med støtte fra Dr. Sania, der er ansvarlig for Ehsaas-programmet, der var blevet oprettet en stor database og som konstant vil blive opdateret med en liste over de familier, der mest har brug for støtten.

Statsministeren sagde, at fordeling af midler vil ske “rent på fortjeneste” uden nogen “politisk indblanding”. “Det betyder ikke noget, hvem der hører til hvilket parti”.

Han sagde, at krisen vil være en sand test af, hvordan MPA’er tjener deres valgkredse i denne svære tid. “Politikområdet er besudlet med denne tro på, at politikere siger, at de vil tjene folks interesser, men kun tjener deres egne.”

Statsministeren sagde, at en Facebook-side lanceres i næste uge, der identificerer, hvilke områder hvor der er mest behov for donationer.

Han sagde, at alle velgørenhedsorganisationer, der ønsker at donere, alle vil blive registreret under én platform og vil blive informeret om, hvilke områder der har brug for midler, så der ikke er et overlap, som eksempelvis når jordskælv og oversvømmelser rammer Pakistan.

“Vi skal sikre, at midlerne udnyttes korrekt, og at vi skal være organiserede.”

Hancock

Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds