• 29. september 2023 19:13

Nyheder fra hele verdenen

Rejsen går til: Madrid

Abita Jiny Balakrishnan

Af Abita Jiny Balakrishnan

jun 1, 2023

Madrid. Spaniens smukke hovedstad, og ét af de højest beliggende hovedstæder i Europa, er en ganske undervurderet by.

Når man tænker på den iberiske halvø, vil mange ofte overveje byer som Barcelona eller Málaga – og egentligt glemme Madrid, som burde være et must-visit. De fleste betragter Madrid som enten en fodboldby eller businessby, men byen har meget mere at byde på!

Her er 10 tips til dig, der planlægger en tur til Madrid

1. Husk at gå

Madrid er, selvfølgelig en storby – og en fantastisk én af slagsen. Byen er fyldt med en masse spændende byliv og en fantastisk atmosfære, og ikke mindst utroligt smukt arkitektur. Nyd alt dette, ved at gå så meget som muligt i byen, og tag kun offentligt transport, når det er højest nødvendigt; for eksempel, hvis afstanden fra A til B er mere end blot 30-40 minutters gang.

Det smukke Palacio de Cristal, som bl.a. er ét af de attraktioner belliggende i Parque de El Retiro

 

2. Hav styr på transporten fra og til lufthavnen

Madrids lufthavn Barajas ligger et godt stykke uden for Madrid, og de fleste hoteller tilbyder transport til rimelige penge. Inden du går løs med at bestille fra hotellets tilbud, tjek da muligheder som metro og busser, og ikke mindst apps som Uber og Welcome. Sammenlignet med Uber, er det endda langt billigere med Welcome, og det er ligeså sikkert. Rejser du sent om natten eller tidligt om morgenen, er det anbefalelsesværdigt med Welcome.

 

3. Køb billetter i god tid

Skal du ud på den helt store sightseeing, og besøge de mest populære seværdigheder som Det Kongelige Palads, Museum of Illusions Madrid eller dagsture til steder uden for Madrid, er det en god ide, at købe billetterne i god tid, da du ellers risikerer ikke at få adgang, når du endeligt skal afsted.

Puerta del Sol er et fantastisk sted, hvis du blot skal sidde og nyde bylivet en sen aften – med en god is!

 

4. Nyd bylivet og nattelivet

Madrid har et utroligt fedt vibe og atmosfære, og det skal nydes! Så sæt farten ned, nyd øjeblikket, snak med de lokale, og husk også at udforske nattelivet. Det vil du ikke fortryde 😉

 

5. Udnyt mulighederne

Når du undersøger besøgsmulighederne for de mange museer i Madrid, vil du hurtigt opdage, at mange af dem faktisk har fri adgang i bestemte tidsrum. Udnyt dette, og opdag en hel del spændende kulturarv og meget mere.

Jardin del Parterre, som er at finde i Parque de El Retiro

 

6. Spis lokalt

Husk, at Spanien generelt er fantastisk hvad angår de kulinariske oplevelser, og udnyt dette, når du endeligt er i Madrid. Undgå, så vidt muligt, at ”nøjes” med hotellets buffetordninger, og udforsk Madrids spændende madkultur.

 

7. Hav styr på Siestaen og spisetiderne

Du vil hurtigt opdage to ting, hvad angår Madrid og generelt den iberiske halvø: siesta og sene spisetider! Vær derfor forberedt på disse, og planlæg gerne dine dage, særligt ift. de sene spisetider, som spanierne følger. Du vil hurtigt opdage, at mange cafeer eksempelvis åbner omkring kl. 07.30-08.00, så har du et program, hvor du skal tidligt op, er det en god idé at købe morgenmad dagen forinden – medmindre du vælger at spise morgenmad på dit hotel.

 

8. Prøv en Segwaytur

Elsker du lidt fart, og er ikke bange for dette, så prøv en guidet Segwaytur, hvor du kan se Madrid på en sjov måde. Derudover kan det også anbefales, at tage på en (guidet) Segwaytur rundt i Madrids store park, Parque de El Retiro. Er du rutineret, kan du også udforske Madrids større parker på Segway.

I Madrid finder du mange gode steder, som tilbyder guidede Segwayture

 

9. Plaza Mayor skal blot ses

Spørger du folk, vil mange anbefale at tage forbi Plaza Mayor, hvilket heller ikke er forkert. Dog er det ikke her, du skal spise. Til gengæld finder du mange gode spisesteder i området omkring Plaza Mayor –så udforsk dette, og sæt dig til rette i et af de lækre spisesteder, og nyd din tapas eller paella – også selvom paellaen oprindeligt er fra Valencia 😉

 

10. Hvor mange dage skal jeg bruge?

Godt spørgsmål! Madrid er stor, og ikke mindst fantastisk! Jo flere dage du har, jo bedre, for du vil gradvist opdage, hvor meget Madrid egentligt har at byde på. Er det første gang, du skal til Madrid,  vil det være ganske udmærket med en uge. Du vil slet ikke komme til at kede dig, og du vil opdage, hvor hurtigt tiden flyver.

Abita Jiny Balakrishnan

Abita Jiny Balakrishnan

Journalist, og klummeskribent hos DK-Nyheder

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds