• 11. december 2023 9:37

Nyheder fra hele verdenen

Tina Turner er død

Hancock

Af Hancock

maj 24, 2023

Den amerikanske soulsanger Tina Turner er død, 83 år gammel, skriver flere medier, blandt andre Sky News.

“Tina Turner, ‘dronningen af Rock’n Roll’, er i dag sovet stille ind i en alder af 83 efter lang tids sygdom i hendes hjem i Kusnacht nær Zurich i Schweiz”, udtaler talspersonen ifølge Sky News.

Tina Turner, der var døbt Anna Mae Bullock, var kendt for hits som “River Deep, Mountain High”, “Proud Mary” – begge i duet med sin daværende mand Ike Turner – “Private Dancer”, “Typical Male”, “The Best” og mange flere.

Med Tinas Turners bortgang siger musikverdenen farvel til en sand legende. Hendes utrolige stemme og dynamiske scenetilstedeværelse gjorde hende til en af de mest ikoniske og indflydelsesrige kvindelige kunstnere i musikhistorien.

Tina Turner blev født den 26. november 1939 i Nutbush, Tennessee, og begyndte sin musikkarriere som teenager. Hun mødte Ike Turner i 1957, og sammen dannede de Ike & Tina Turner Revue, der blev kendt for deres energiske liveoptrædener og Tina Turners fænomenale vokalpræstationer.

Den amerikanske duo Ike og Tina Turner ankommer til Schiphol Lufthavn. Ike & Tina Turner
*28. januar 1971

I 1970’erne oplevede duoen stor succes med hits som “River Deep, Mountain High” og “Proud Mary”. Dog blev Tina Turners personlige liv præget af vold og overgreb fra Ike Turner’s side, hvilket førte til deres skilsmisse i 1978.

Efter skilsmissen gik Tina Turner solo og genopfandt sig selv som en stærk og selvstændig kunstner. Hun udgav albummet “Private Dancer” i 1984, der blev en enorm succes og indbragte hende flere Grammy Awards, herunder Årets Optagelse og Årets Kvindelige Popvokal.

I løbet af sin solokarriere fortsatte Tina Turner med at levere en række store hits, herunder “What’s Love Got to Do with It”, “We Don’t Need Another Hero” og “Simply the Best”. Hendes musik spændte over forskellige genrer som rock, soul, pop og R&B og ramte plet hos både kritikere og fans.

Tina Turner var ikke kun kendt for sin musik, men også for sin utrolige energi og scenetilstedeværelse. Hendes liveoptrædener var spektakulære og fyldt med rå kraft og passion. Hun formåede altid at engagere sit publikum og efterlade dem med en uforglemmelig oplevelse.

Selvom Tina Turner trak sig tilbage fra musikbranchen i 2009 og erklærede, at hun ikke ville give flere koncerter, vil hendes indflydelse og arv leve videre. Hun blev anerkendt og hyldet med utallige priser og æresbevisninger, herunder optagelse i Rock and Roll Hall of Fame og Kennedy Center Honors.

 

Tina Turner var også en inspirerende figur uden for musikken. Hendes utrolige styrke og mod til at overvinde personlige udfordringer og finde sin egen vej tjente som et eksempel for mange mennesker verden over.

Efter at have overlevet et voldeligt ægteskab og personlige kampe med selvværd og afhængighed, delte Tina Turner åbent sin historie og brugte sin platform til at støtte og opmuntre andre, der gennemgik lignende udfordringer. Hun blev en talsperson for overlevende af vold i hjemmet og arbejdede for at skabe bevidsthed om problemet og tilbyde støtte til dem, der havde brug for det.

Tina Turner udgav også sin selvbiografi, “I, Tina”, i 1986, hvor hun ærligt og modigt fortalte om sin opvækst, sin karriere og de personlige kampe, hun havde stået over for. Bogen blev en bestseller og inspirerede læsere verden over til at finde styrke i deres egne historier og til at tro på deres evner til at overvinde modgang.

I sine senere år fandt Tina Turner fred og lykke i sit privatliv. Hun giftede sig med den tyske musikproducent Erwin Bach i 2013 efter en langvarig romance, og parret delte et kærligt og støttende forhold. De boede i Schweiz, hvor de kunne nyde privatlivet væk fra rampelyset.

Selvom verden nu siger farvel til Tina Turner, vil hendes arv fortsætte med at skinne. Hendes musik vil fortsat være en kilde til glæde, styrke og inspiration for generationer fremover. Hendes unikke stemme og tidløse sange vil forblive en del af den musikalske historie og bevare hendes plads som en af de største kvindelige kunstnere nogensinde.

Tina Turners bortgang efterlader et tomrum i musikverdenen, men også en arv af mod, styrke og autenticitet. Hun viste verden, at man kan overvinde enhver forhindring, uanset hvor svært det kan synes. Hun lærte os at være tro mod os selv og at forfølge vores drømme med lidenskab og beslutsomhed.

Vi vil altid huske Tina Turner som en ægte rock’n’roll-dronning, en fantastisk kunstner og en inspirerende kvinde. Hendes musik vil fortsætte med at berøre hjerter og minde os om styrken i menneskets ånd.

I dag siger vi farvel til en legende, men Tina Turners arv vil leve videre og fortsætte med at inspirere kommende generationer af musikere og fans over hele verden. Hun vil for altid være en af de største stemmer i musikhistorien og en kvinde, der viste os, at intet er umuligt, når man tror på sig selv. Må hun hvile i fred og være en kilde til evig inspiration.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds