• 11. december 2023 13:34

Nyheder fra hele verdenen

Prisbelønnet gruppe infiltreret

Hancock

Af Hancock

jun 17, 2021

Gruppen “Spørg en læge om coronavirus” med over 59.400 medlemmer, har været infiltreret af én som har udgivet sig som læge. Personen har i lang tid besvaret diverse spørgsmål, og på trods af omstændighederne, har personen givet korrekte svar. Alle svar som lægerne giver i gruppen, læses og følges, af de andre læger. På den måde sikres kvaliteten, og rigtigheden, af svarene.

Idag har én af gruppens læger (Elif Bayram Orbe som er ansat på Herlev Hospital), skrevet følgende opslag, til de mange følgere:

“Kære alle
Vi er for nyligt blevet opmærksomme på, at en person som har besvaret spørgsmål i denne gruppe ikke er læge, men har udgivet sig for at være læge under en anden persons lægelige autorisations-ID. Derfor har vi straks taget de nødvendige skridt og ekskluderet vedkommende fra lægegruppen, slettet dennes svar, samt anmeldt sagen til de relevante myndigheder, herunder politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed. Læge er en beskyttet titel, og det er ulovligt at udgive sig for at være det uden at have gyldig autorisation i Danmark.
Vi er alle blevet snydt. Vi har ikke haft grund til mistanke undervejs, og det er derfor kommet som et stort chok for os læger i gruppen. Vi læser altid med på hinandens svar herinde, og vedkommendes svar til jer er også læst og suppleret af andre læger fra dag ét. Vi har også gennemgået vedkommendes svar i forbindelse med sagen her, og det er her blevet bekræftet, at det sundhedsfaglige indhold løbende er blevet sikret og har været i orden.
Alle nuværende læger i gruppen har fået yderligere et tjek af deres identitet, og vi har ændret proceduren for, hvordan man optages som læge i gruppen. Vi er det første projekt af sin art, så vi må lære af egne erfaringer. Med denne triste erfaring har vi straks taget konsekvensen.
Vi er virkelig kede af det, der er sket; at nogen har udnyttet et frivilligt projekt som vores. Vi har været tillidsfulde og taget vedkommende til os som kollega. Heldigvis kan vi med ro i maven sige, at der ikke er givet fagligt forkerte råd.
Af diskretionshensyn over for de involverede i sagen vil navnene på dem ikke blive meldt ud fra vores side.
Tak for jeres forståelse i denne svære sag.
Med venlig hilsen
Lægerne i gruppen”

En kvinde har misbrugt en læges autorisations-id, og herunder påstået sig ansat på Regionshospitalet Viborg. Kvinden er blevet eksluderet fra gruppen, og alle hendes svar, omend korrekte, er ligeledes er blevet fjernet. Kvinden har besvaret spørgsmål og rådgivet personer i gruppen, siden april sidste år.

Som resultat af dette, er alle læger i gruppen nu blevet dobbelttjekket, samt proceduren for optagelse (som læge) i gruppen, blevet ændret, så man skal gennem en større procedure for, som læge, at blive medlem af gruppen. Af diskretionshensyn, samt eventuelt kommende retmæssige udfald, bliver vedkommende ikke nævnt ved navn.

Har du spørgsmål om coronavirus, så anbefaler vi på det varmeste herfra, at du tilmelder dig gruppen her: “Spørg en læge om coronavirus” på facebook her. 

Det er en fagligt stærk gruppe, med et stort antal dygtige, og samtidigt humoristiske læger, der frivilligt, i deres sparsomme fritid, har viet deres tid til, at besvare vores spørgsmål og give os ro, i en for mange svær tid.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK

Følg DK Nyheder

Hjælp os med at vokse og fortsat levere gratis interessant indhold ved at følge os på Facebook


This will close in 54 seconds