• 14. juli 2024 15:59

Nyheder fra hele verdenen

Imran Khan og hustru dømt til syv års fængsel i kontroversiel sag

Hancock

ByHancock

feb 3, 2024
Den islamiske republik Pakistans premierminister, Imran Ahmed Khan Niazi, ved United States Institute of Peace i Washington, DC, den 23. juli 2019.

Islamabad, Pakistan – Lørdag blev Pakistans tidligere premierminister, Imran Khan, og hans kone, Bushra Khan, idømt hver syv års fængsel og en bøde af en domstol i Islamabad.

Den pakistanske tv-station ARY News rapporterer, at parrets ægteskab, der blev indgået i 2018, er blevet vurderet som i strid med loven.

Domstolen fastslog, at Bushra ikke overholdt en islamisk regel, der kræver en vis ventetid mellem en kvindes skilsmisse fra en mand og hendes ægteskab med en anden. Begge ægtefæller afviser beskyldningerne og hævder uskyld.

Imran Khans politiske parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), udsendte en erklæring, hvor de hævder, at sagen er blevet hastet igennem uden høring af vidner. PTI kalder det en hån mod retssamfundet.

Den 71-årige Imran Khan er allerede fængslet, og i de seneste dage er han blevet idømt ti års fængsel for læk af statshemmeligheder og 14 års fængsel for ulovligt salg af gaver, han modtog i embedet. Hans kone er også idømt 14 års fængsel i den sidstnævnte sag.

Disse domme kommer i kølvandet på Pakistans kommende parlamentsvalg på torsdag, hvor Imran Khan er forhindret i at stille op. PTI hævder, at retssagerne rejser tvivl om valgprocessen den 8. februar og betragter det som en lakmustest for Pakistans højere retssystem.

Imran Khan afsoner i øjeblikket i Rawalpindi, nær Islamabad, mens hans kone har fået lov til at afsone i parrets villa i hovedstaden. Kontroversen omkring parret og de påståede hastige retssager har kastet skygger over den politiske situation i landet i tiden op til valget.

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK