• 14. juli 2024 16:34

Nyheder fra hele verdenen

Den røde bølge udeblev – Trump er ikke tilfreds!

Hancock

ByHancock

nov 9, 2022

Den normalt snakkesaglige tidligere præsident virkede utrolig fåmælt ved Mar-a-Lago under valgnattens arrangement

Det var forventet at aftenen ville blive en stor triumf for Donald Trump, men sådan gik det ikke helt.

Den tidligere amerikanske præsident virkede noget utilpas over republikanernes undervældende resultater ved midtvejsvalget ved en valgovervågningsfest, som han var vært for på sit luksusresort Mar-a-Lago tirsdag aften, efter at det stod klart, at der ikke ville komme den “røde bølge”, som han havde bønfaldt sine tilhængere om at levere.

Valgnattens sammenkomst, der blev afholdt i den store balsal på hans ejendom i Florida, var ikke en begivenhed, hvor den ofte snakkesalige Trump virkede synderligt interesseret i at tale til gæsterne eller endog tale med journalisterne, efter at han havde holdt en meget kort tale.

Trump, der forventes at annoncere sin tredje kampagne for Det Hvide Hus i næste uge, havde forventet at styrke sin position som frontløber for de republikanske mandater ved at levere sejre til de kandidater som han støttede, men resultaterne var mildest talt svingende i nat.

I Pennsylvania besejrede demokraten John Fetterman republikaneren Mehmet Oz og dermed vendt et senatssæde, mens demokraten Josh Shapiro vandt guvernørvalget mod republikaneren Doug Mastriano. I Arizona var Kari Lake og Blake Masters, der fulgte Trumps drejebog, begge bagud i forhold til deres demokratiske modparter, selv om republikaneren JD Vance i Ohio scorede en sejr i senatet.

De tætte løb for Trump-støttede kandidater syntes at forvirre den tidligere præsident, hvis eneste formelle bemærkninger kom tidligt på aftenen, da han holdt en kortfattet tale stående foran en række amerikanske flag i den udsmykkede hvid-gyldne balsal.

Da Trump ankom for at holde sin tale, var det foran et begejstret publikum som mødte ham med klapsalver. Trumps tale var fremlagt som arrangementets hovedattraktion.

Men som et tegn på hans skuffelse udtalte Trump blot, at det havde været en “interessant aften“, inden han roste den republikanske senatskandidat Katie Britt, hvis sejr i Alabama blev betragtet som givet på forhånd.

Trump var tavs om Floridas guvernør – og hans potentielle præsidentkandidatur i 2024.

Efter sine bemærkninger sad Trump forskanset ved et stort bord nær den forreste del af balsalen, mens han så valgresultaterne rulle ind, på et TV der naturligvis var indstillet på kanalen Fox News.

Illustration DK-Nyheder DK 2022

Trump-rådgiver udtaler sig til CNN:

“Den tidligere præsident Donald Trump “er rasende” og “skriger på alle” efter gårsdagens skuffende resultater for GOP ved midtvejsvalget, siger en Trump-rådgiver  der har været i kontakt med Trumps inderkreds, til CNN.

“Kandidater betyder noget,” udtaler Trump-rådgiveren. “De var alle dårlige kandidater,” fortsatte rådgiveren og kritiserede mange af Trumps håndplukkede kandidater i vigtige kampstater.”

Manglen på en “rød bølge” i Repræsentanternes Hus og Senatet var til en vis grad uden for Trumps kontrol, selv om i det mindste nogle republikanske nederlag i konkurrenceprægede løb syntes at være kommet, fordi vælgerne afviste kandidater, der blev opfattet som “for langt ude på højrefløjen”. Det har flere personer tæt på kampagneafstemningerne antydet.

Republikanerne erkendte i vid udstrækning, at deres præstationer har været skuffende. “Det er bestemt ikke en republikansk bølge, det er helt sikkert,” sagde den republikanske senator Lindsey Graham til NBC News.

Grafik i denne artikel er udarbejdet af dk-n.dk – Copyright 2022

Hancock

By Hancock

Ansvarshavende chefredaktør på DK-N DK